x

Kaizers Orchestra har fundet supportnavn til Danmarksturné

Kaizers Orchestra har fundet supportnavn til Danmarksturné

Til marts besøger kejserne Danmark, og nu er der også et supportnavn på plads - den norske sangskriver Bernhoft. Bag Bernhoft står Jarle Bernhoft, der ofte bliver beskrevet som en af de mest talentfulde stemmer i Norge.

I 2008 udkom hans soloalbum, "Ceramic City Chronicles", der var dybt forankret i 70'ernes soulmusik med referencer til alt fra Curtis Mayfield over Sly & The Family Stone og Stevie Wonder til tidlig Michael Jackson. Albummet var en slags had/kærlighedserklæring til hjembyen Oslo og blev i Danmark modtaget af femstjernede anmeldelser hos blandt andre GAFFAs Sohail Hassan, der betegnede albummet til Årets Overraskelse og fortsatte:

"Han kommer tæt på forbilleder som Wonder og Mayfield, men også moderne navne som D'angelo og Anthony Hamilton. Han er dog stadig helt sin egen. Indholdet på albummet er en hyldest til noget så sjældent som Oslo, og hvem skulle have troet det; Jarle får byen til at stråle af varme."

Kaizers Orchestra har en stor dansk fanskare og spiller ofte for udsolgte huse, når de gæster Danmark. Det alternative rockband låner flittigt fra diverse østeuropæiske folktraditioner og blander nynorske fortællinger fra deres Kaizer-univers med skæve beats og underholdende sceneshow. Live er nordmændene ikke bange for at smadre løs på olietønder og inkludere scenariske mellemspil og obligatoriske gasmasker.

Som Kaizers-support optræder Bernhoft solo, og du kan se her, hvordan han med en akustisk guitar, sampler, effekter og stor soulstemme rent lydligt alligevel formår at fylde på en scene.

Kaizers Orchestra spiller de fire koncerter i Danmark i forbindelse med udgivelsen af første del af deres trilogi, "Violeta Violeta, Vol. 1", der udsendes 31. januar.

Kaizers Orchestra og Berntoft kan opleves live på følgende datoer:

09/03 - Vega, København
10/03 - Odense, Posten
11/03 - Århus, Train
12/03 - Aalborg, Skråen

Du kan købe billetter til Kaizers Orchestra og Berntoft via GAFFA LIVE.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA