x

Drowning Pool afviser at have opfordret til massakre

Drowning Pool afviser at have opfordret til massakre

Drowning Pool har for nylig været skydeskive for de amerikanske medier, som har anklaget nummeret "Bodies" for at have medvirket som opfordring til den seneste skudepisode i USA den 8. januar. Gerningsmanden Jared Loughner åbnede ild mod en offentlig forsamling uden for et supermarked i Tucson, Arizona. Loughner, som skød og dræbte seks mennesker og sårede tretten, havde tilsyneladende tilføjet nummeret "Bodies" med metalbandet Drowning Pool som favorit på sin YouTube-profil.

Efterfølgende opstod debatten i medierne om, hvorvidt dette nummer kunne siges at have haft noget med episoden at gøre. Det omtalte nummer blev af nogen forbundet med episoden på grund af tekststykket "Let the bodies hit the floor", som man mente at være en opfordring til den voldelige og meningsløse handling. Drowning Pool har netop besvaret anklagen via bandets officielle hjemmeside, hvor bandet giver udtryk for at teksten til nummeret "Bodies" er blevet misforstået.

"Denne weekend var vi knuste over, at høre om de tragiske hændelser i Arizona og finde ud af, at vores musik igen er blevet mistolket."

I samme meddelelse forklarer bandet hvad teksten i "Bodies" handler om.

"Bodies handler om broderskabet i en moshpit og den respekt folk har til hinanden i pitten. Hvis du skubber andre, så de ryger ned er du nødt til at samle dem op igen. Det har aldrig handlet om vold. Det handler om en vis mængde respekt og et kodeks." Videre forklarer bandet:

"Når nogen sender en video ud som mistolker en sang om et moshpit som brændsel for en voldshandling viser bare hvor syge de i virkeligheden er. Vi støtter dem der gør hvad de kan for at holde Amerika sikkert. Vores tanker går ud til denne forfærdelige tragedies ofre og deres familier."

Retssagen mod Loughner startede 10. januar, hvor han er anklaget for flere gange overlagt mord og risikerer fængselsstraf på livstid eller dødsstraf.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA