x

Fallulah fik P3 Prisen

Fallulah fik P3 Prisen

Det var den dansk-rumænske sangerinde og sangskriver Maria Apetri, bedre kendt som Fallulah, der - meget rørt - løb med P3 Prisen, da det årlige P3 Guld-arrangement blev afviklet i DR Koncerthuset fredag aften. Foruden æren modtager Fallulah 100.000 kroner.

P3 Prisen går til "en solist eller et band, som har imponeret, og som meget vel kan blive dansk musiks nye stjerne", som det hedder med P3's ord.

I P3's begrundelse for at tildele Fallulah P3 Prisen lød det blandt andet: "Det er absolut ikke hvert år, at sådan et stjerneskud viser sig på den danske musikhimmel. Talentet er indlysende for enhver med øre, øjne og hjerte åbent for perlende, moderne, begavet pop – en svær genre, som kun de færreste troværdigt lykkes med. Fallulah har bevist, at popmusik kan have et højere ambitionsniveau end næste omkvæd eller en billig gimmick. Det er gennemmusikalsk og en vital vitaminindsprøjtning af overskud og vovemod. Fallulah fortjener virkelig et stort publikums opmærksomhed."

Fallulah debuterede i februar 2010 med albummet "The Black Cat Neighbourhood", der fik fremragende anmeldelser stort set over hele linjen, også i GAFFA, der tildelte albummet fem stjerner og skrev: "Hun bliver stor i 2010 - både herhjemme og forhåbentlig også internationalt."

Fallulah har da også fået stor succes i hvert fald herhjemme i 2010, hvor hun blandt andet har hittet med singlerne "I Lay My Head" og "Bridges" - sidstnævnte var endda det mest spillede danske nummer på P3 i 2010.

De øvrige nominerede i kategorien var The Floor Is Made Of Lava, Lucy Love, Oh Land og Vinnie Who.

P3 Talentet: Agnes Obel

P3 Talentet-prisen går til en "kunstner, der har taget de første skridt i en lang og spændende karriere og derfor fortjener særlig opmærksomhed". Prisen gik til Agnes Obel, der var næsten ukendt, da hun debuterede i oktober 2010 med det lavmælte, klaverbaserede album "Philharmonics". Også dette album fik begejstrede anmeldelser, ligesom det har solgt godt og stabilt og endda har ligget på førstepladsen på den danske albumhitliste de sidste to uger - uden tv-annoncering. Agnes Obel har ligeledes givet adskillige udsolgte koncerter, og billetterne til hendes kommende koncerter er ligeså revet væk.

I begrundelsen for at tildele Agnes Obel P3 Talentet-prisen hed det blandt andet: "Heldigvis kan et enestående klart og overbevisende debutalbum stadig ændre alt på meget kort tid. Og tilmed på musikkens præmisser. Her er ingen smarte fagter eller dyre kampagner, kun 12 fremragende numre, som det endda kræver både lidt tid og opmærksomhed, inden de kravler helt ind under huden."

De øvrige nominerede i kategorien var Kellermensch, Nabiha, Our Broken Garden og Treefight For Sunlight.

P3 Gennembruddet: Turboweekend

Prisen for "P3 Gennembruddet" går til et navn, som i årets løb "har vist imponerende udvikling, fremgang og potentiale og dermed slået kunstnerisk igennem".

Årets modtager blev elektrorock-trioen Turboweekend. Turboweekend debuterede i 2007 med albummet "Night Shift", som de fulgte op i 2009 med "Ghost Of A Chance". Året efter genudgav de albummet sammen med en stribe remix og bonusmateriale, blandt andet en duet med Steffen Brandt fra TV-2 på nummeret "De brikker, der aldrig faldt på plads". I december 2010 modtog Turboweekend i øvrigt en GAFFA-Pris for "Årets danske hit" med "Trouble Is".

I motiveringen for P3 Gennembruddet-prisen hed det blandt andet, at "der er mange talenter og lovende navne, men kun de færreste formår gennem stålsat flid, vilje og nødvendighed at skabe en ægte forbindelse til et dedikeret publikum. Og sådan et band er Turboweekend. Over det seneste år har Turboweekend bevist, at de allerede er en af landets bedste liveoplevelser og fået en smal genre ud til et større publikum, der vokser dag for dag. Det er derfor en fornøjelse at give denne pris til et band, som virkelig har knoklet for sagen og nu fortjent høster succes."

De øvrige nominerede i kategorien var The Blue Van, Ginger Ninja, The Rumour Said Fire og
The William Blakes.

P3 Lytterhittet: Volbeat – Fallen

De tre ovennævnte prisvindere blev fundet af en musikfaglig jury nedsat af P3's musikredaktion, mens lytterhittet selvsagt blev kåret af P3's lyttere via en sms-afstemning. Her blev vinderne Volbeat og deres "Fallen".

Volbeat albumdebuterede i 2005 med "The Strength / The Sound / The Songs", som på original vis blandede metal og 50'er- og 60'er-orienteret rock'n'roll. Albummet blev en pæn succes i metalmiljøet, og det brede gennembrud kom med opfølgeren, "Rock The Rebel / Metal The Devil" fra 2007. Siden har Volbeat udgivet yderligere to album, "Guitar Gangsters & Cadillac Blood" fra 2008 og "Beyond Hell / Above Heaven" fra 2010, som begge er blevet store succeser - også langt uden for Danmarks grænser.

Foruden prisuddelingerne var der også livemusik med Fallulah, Vinnie Who, The Floor Is Made Of Lava, De Eneste To, Søren Huss, Veto, Lucy Love, Oh Land og Volbeat. Værterne var Adam Duvå Hall og Sara Bro.

Showet blev transmitteret direkte på P3 og DR2 og vises igen på DR2 lørdag klokken 22.55 og DR1 søndag klokken 17.00 samt på den grønlandske kanal KNR søndag klokken 13.00

Det var i øvrigt 10. gang, P3 Prisen blev uddelt. De tidligere års modtagere er som følger:

Januar 2011: Fallulah
Januar 2010: I Got You On Tape
Januar 2009: Veto
Januar 2008: Dúné
November 2006: Mikael Simpson
Januar 2006: Tina Dickow
Januar 2005: Peter Sommer
December 2003: Baby Woodrose
December 2002: Swan Lee
December 2001: Saybia

Læs en længere reportage fra P3 Guld-showet

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA