x

Beatboy - han har det hele i munden!

Beatboy - han har det hele i munden!

Beatboy aka Thomas Bense er igen blevet inviteret til en stor international beatbox event i Tyskland. Der er mere præcist tale om det åbne tyske mesterskab, som finder sted første weekend af november i Berlin.

De indledende runder af det åbne tyske mesterskab er allerede gennemført, og over 100 deltagere er nu blevet reduceret til 20. Sidste års mester Zeero fra Tyskland stiller igen op for at forsvare den titel, han har vundet de sidste to år.

I år tager Beatboy dommerfløjten i munden – når han altså ikke skal gæsteoptæde med sit ekvilibristiske orale trommesæt! Det er den tredje store event, som Beatboy er inviteret til i år. Tidligere på året har events i New York, og Wien også haft Beatboy på plakaten.

Human beatbox går i al sin enkelthed ud på at producere et stykke musik med sin stemme – og intet andet. Beatbox havde sit store gennembrud i slutningen af 80'erne, hvor begrebet tog sin form med hiphoppens barndom. Nogle af de store eksponenter inden for beatboxing er amerikanske Rahzel (også kendt som the Godfather of Noyze) og britiske Killa Kela. Sidstnævnte var bl.a. dommer ved det åbne tyske mesterskab sidste år.

Beatboy har medvirket i en lang række tv-programmer, opvisninger og konkurrencer verden over, og på listen over artister, han har optrådt med, findes bl.a. Seal, Bomfunk MC´s og Ol’ Dirty Bastard.

Beatboys officielle hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA