x

Bob Dylan skal skrive seks bøger

Bob Dylan skal skrive seks bøger

I 2004 udgav Bob Dylan bogen "Chronicles, Volume One", der blandt andet beskrev hans tid i New York i starten af 60'erne, hvor han indspillede sit debutalbum. Han berørte også indspilningerne af andre plader samt sit samarbejde med Daniel Lanois, men nåede langtfra at afdække hele karrieren. Men nu ser det ud til, at Dylan får lov til at fortælle lidt flere historier, efter han har indgået en aftale om at udgive seks bøger for forlaget Simon & Schuster.

Det har hele tiden været sangskriverens mening, at der skulle komme tre bøger i Chronicles-serien, men indtil nu har der ikke foreligget en aftale med et forlag om at udsende dem. Men nu har Bob Dylan underskrevet en aftale på omkring 10 millioner dollars med Simon & Schuster, der også udsendte "Chronicles, Volume One", og dermed kan de næste to bind altså være at betragte som værende på vej.

Ifølge Rolling Stone ligger der i aftalen også et oplæg til en bog baseret på dialog fra hans Sirius/XM-radioshow "Theme Time Radio Hour", men hvad der skal ske med de sidste tre bøger, vides endnu ikke.

Den første Chronicles-bog blev særdeles velmodtaget og lå på The New York Times' bestsellerliste i 19 uger. Den blev desuden nomineret til en National Book Critics Circle-pris. Det ligger endnu ikke fast, hvad de næste to bøger skal handle om, men til Rolling Stone sagde Dylan i 2006, at han overvejede at skrive om "Blonde On Blonde" samt "Under the Red Sky", som han indspillede sammen med Don Was samtidig med, at han medvirkede på det andet album fra supergruppen The Traveling Wilburys.

Det vides endnu ikke, hvor Bob Dylan vil udgive "Chronicles, Volume Two" og "Chronicles, Volume Three".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA