x

Cake sætter ærgerlig rekord

Cake sætter ærgerlig rekord

For mange musikere er det en livslang drøm at lave et album, der går ind på førstepladsen på hitlisten. Det er nu endelig lykkedes for amerikanske Cake, der i denne uge går ind som nummer et på den amerikanske albumhitliste med albummet "Showroom Of Compassion". Men der er en vis mængde malurt i bægeret.

Albummet er nemlig den etter, der har toppet hitlisten med det laveste antal solgte kopier på en uge. En rekord der for øvrigt senest blev forbedret (hvis man kan sige det sådan) for en uge siden af Taylor Swift. Her holdt sangerinde sin førsteplads ved blot at sælge 52.000 eksemplarer af "Speak Now", men da der kun blev solgt 35.000 eksemplarer af pladen i den forgangne uge er der altså kommet et nyt navn på førstepladsen.

Det blev Sacramento-bandet Cake, der med deres sjette album slog Swift af tronen, men nogen imponerende sejr er det dog ikke for bandet. For der blev kun solgt 44.000 eksemplarer af "Showroom Of Compassion" i den forgangne uge, hvilket giver dem den tvivlsomme ære at være det band, der har solgt færrest plader og samtidig snuppet førstepladsen på Billboards albumliste.

For at sætte rekorden i perspektiv solgte Backstreet Boys i 1999 i USA 1,134 millioner eksemplarer af "Millennium", hvilket satte rekorden for fleste solgte plader på en uge. Den rekord blev dog smadret året efter, da NSync udsendte "No Strings Attached", der solgte 2,42 millioner i sin første uge, hvilket er en rekord der formodentlig aldrig bliver slået.

Trods det konstant faldende pladesalg, så har der dog været enkelte kunstnere i nyere tid, der har solgt over den magiske grænse på en million plader. Senest solgte Taylor Swift over en million eksemplarer af "Speak Now", da den udkom sidste år, og også Lil Wayne solgte i 2008 over en million i sin første uge efter udgivelsen af "Tha Carter III".

Men i den anden ende af skalaen finder man altså nu Cake, der dog kan trøste sig med, at de trods alt har solgt flere plader i sidste uge end de øvrige navne på listen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA