x

Pumpehuset får nye ejere – og genåbner

Pumpehuset får nye ejere – og genåbner

Københavns Kommune har netop valgt den nye ejerkreds i Pumpehuset, som måtte lukke i juni 2010 på grund af økonomiske problemer. Siden spillestedet måtte melde konkurs sidste sommer har Københavns Kommune opfordret til, at folk skulle indsende ideer til, hvordan stedet skulle drives i fremtiden. Udvalget har siden gennemgået i alt 21 forslag fra forskellige kulturelle aktører, bl.a. et forslag fra Vega, som ville drive Pumpehuset i samarbejde med Roskilde Festival.

Det kommunale udvalg har nu endelig offentliggjort, at det bedste forslag til stedets fremtidige profil kommer fra to aktører, der tidligere er kendt for bl.a. den elektroniske festival RAW. Det såkaldte vinderforslag er fremsat af Ronnie Hansen, som tidligere har siddet i ledelsen hos Vega, og Kristoffer Bramsen som står bag den elektroniske festival RAW og er medstifter af dubstep-eventmakerne OHOI. De to kommende ejere af Pumpehuset skal drive spillestedet i samarbejde med Nordisk Film, som vil træde til med økonomisk stabilitet og driftsforståelse.

Simon Strange (S), som sidder i Københavns Kommunes kulturudvalg siger til GAFFA, at det valgte forslag formår at kombinere en stærk kreativ profil med økonomisk stabilitet.

- Vi vil allerhelst have, at der kommer fuld knald på Pumpehuset som jo ligger genialt lige ved rådhuspladsen. Der skal komme noget mere profit i forhold til det de kalder en urban storbykultur. Vi synes, at det her helt klart var det stærkeste på den kreative side. Det har vi bakket op om, specielt fordi de (Kristoffer Bramsen og Ronnie Hansen red.) også formåede at gå sammen med en partner, der kunne styrke den økonomiske side. Nordisk Film har både økonomisk stabilitet og en rigtig god driftsforståelse.

Blandt de 21 forslag som udvalget har set på, var bl.a. et fælles forslag fra spillestedet Vega og Roskilde Festival. Dette forslag havde efter sigende ikke mødt de økonomiske betingelser for en bæredygtig økonomisk plan. Strange forklarer således om forslaget fra Vega og Roskilde Festivalen:

Vi har de rammer som svarer nogenlunde til det årlige tilskud på 2,4 millioner, Vega også får (helt præcist 1,3 millioner i årligt tilskud foruden betalt husleje, red.). Det er de betingelser, som vi også har bedt folk om at byde ind på og give et bud på, hvordan man kunne gøre det. Det forholdt Vega og Roskilde Festival sig ikke udelukkende til. De havde ønsket sig noget mere økonomi, og det er der simpelthen ikke.

Valget faldt derfor på forslaget som kom fra Kristoffer Bramsen og Ronnie Hansen. Kristoffer Bramen er medstifter af OHOI, som har stået bag mange af de helt store elektroniske koncerter og events i Danmark. Bramsen er også en af personerne bag RAW-festivalen, som flere år i træk er blevet kåret som "Best Event" til Danish Deejay Awards.

Ronnie Hansen har et langvarigt kendskab til branchen, både med sin fortid i Vegas ledelse og med sin tid i den uafhængige koncertarrangør HLR (Hansen, Løffler og Rasmussen). Hansen forklarer over telefonen, at Pumpehuset for fremtiden vil kunne byde på et meget bredere udvalg af kulturelle oplevelser. GAFFA fik sig en kort snak om spillestedets fremtidige planer med den nyligt valgte ejer.

Hvad er jeres fremtidsplaner med Pumpehuset?

- Det vores kreative ide handler om er det vi kalder urban storbykultur. Det vil sige, det er ikke bare musik, men også teater, dans, performance, tværkulturelle arrangementer - alt det der har et udspring i det vi kalder urban kultur. Det vil sige nogle af de subkulturer som faktisk er store nok i Danmark, men som ikke har omdømme til at have sit eget hus ligesom jazz, elektro og rock har det. Det handler om heavy metal, hip hop, dubsteb, reggae - undergrundskulturer der er kæmpestore, men som ikke har så stort et omfang at de kan have deres eget hus.

Bliver Pumpehusets nye profil mere elektronisk?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Den bliver mere grænsesøgende. Vi kommer ikke til at kaste os lige ned i indiemarkedet. Men vi kommer til at fokusere rigtig meget på de genrer som godt kunne bruge noget mere repræsentation.

Kommer jeres overtagelse til at betyde noget for de fysiske rammer?

- Ja, Pumpehuset kommer til at gennemgå en grundig renovering. Dele af den fysiske fremtoning i både sal og foyer vil blive ændret sådan, at der også bliver mulighed for at holde koncerter i foyeren. Vi vil lave kunsternes rammer optimale. Der findes ikke backstage-faciliteter i København der virkelig inviterer kunstneren indenfor. Vi har en ambition om også at gøre Pumpehuset til det foretrukne spillested for kunstnerne.

Hvilken rolle kommer Nordisk Film til at spille?

- Nordisk Film har jo givet os muligheden for at udvikle et godt spillestedskoncept. De har ikke tænkt sig at gå så meget ind i den kunstneriske profil, men de har tænkt sig at gå meget ind i det driftsmæssige. Men det er ikke en umiddelbar tanke, at der skal vises film i Pumpehuset.

Ronnie Hansen og Kristoffer Bramsen forventer at kunne åbne dørene til det nye og forbedrede spillested i løbet af sensommeren i år og regner med, at det nye sted vil udvide tanken omkring koncertvirksomhed i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA