x

Gilberto Gil på forårsbesøg i Koncerthuset

Gilberto Gil på forårsbesøg i Koncerthuset

I november bragte GAFFA nyheden om, at den brasilianske stjernemusiker spiller i Århus 4. april, og nu kan vi fortælle, at det dagen efter er muligt at opleve ham i København.

Gilberto Gil er en af nøglefigurerne inden for de brasilianske musikgenrer Música Popular Brasileira og tropicália, og i starten af april kommer han forbi København med koncertturneen "The String Concert" – ikke, fordi han ledsages af strygere, men fordi koncerten kun byder på strengeinstrumenter og stemmebånd.

I starten af tresserne lagde Gilberto Gil (f. 1942) sammen med sanger og guitarist Caetano Veloso grundstenen til musikgenren tropicália, som blandede elementer fra bossa nova, jazz, rock og vestlig populærmusik samtidig med, at teksterne havde skarpe politiske budskaber.

De politiske tekster fik siden Gil landsforvist, men efter diktaturets endelig fald i 80'erne vendte han tilbage og blev udnævnt til Brasiliens kulturminister i perioden 2003 til 2008. Han forlod posten ved valget i 2008 for at fokusere mere på musikken igen.

Udover at have solgt millioner af albums (og koncertbilletter) har Gilberto Gil igennem årene modtaget en lang række priser, blandt andet to Grammys, to Latin Grammys og den prestigefyldte svenske Polar Music Prize.

Til besøget i koncerthuset medbringer Gilberto sin søn, Bem Gil, på guitar samt cellisten Jaques Morelenbaum. Sidstnævnte er også et særdeles kendt ansigt i Brasilien, bl.a. på grund af talrige indspilninger og turnéer med Antonio Carlos Jobim.

Copenhagen Jazz Festival og Koncerthuset præsenterer Gilberto Gil i Koncerthuset, Koncertsalen 05. april 2011 kl. 21:00

Billetsalget er i gang via GAFFA LIVE.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA