x

Interpol: Vi kan godt mærke, Carlos ikke er med mere

Interpol: Vi kan godt mærke, Carlos ikke er med mere

Forleden i Vancouver indtog amerikanske Interpol spillestedet The Orpheum som premiere på første del af deres nordamerikanske tour. En tour, der senere bringer dem til Europa, herunder KB Hallen i København 8. marts.

En meget veloplagt trommeslager Sam Fogarino tog sig tid til et langt og meget personligt interview med GAFFAs udsendte. I interviewet kom Fogarino omkring sit anstrengte forhold til gruppens tidligere udgivelse "Our Love to Admire" (2007), processen bag sidste år album "Interpol", bruddet med bassist og stilikon Carlos Dengler, bandets forhold til U2 og ikke mindst, hvordan det føles at have dannet skole for en generation af rockbands i jakkesæt.

Interpol uden Carlos Dengler
Tilbage i 2004 fortalte Interpols bassist, Carlos Dengler, i et interview med New York-musikjournalisten Gregg La Gambina, at han ikke havde planer om at tilbringe resten af sit liv i et rockband. På dette tidspunkt var Dengler allerede så meget mere end bare bassist i Interpol. Han var for længst blevet et velkendt stilikon på New Yorks Lower East Side. Med sin konsekvente tøjstil og en frisure, der ville gøre ethvert Hitler Jugend-medlem misundelig, dannede han mode blandt en del unge New York-musikere. Han figurerede, som eneste Interpol-medlem, på forsiden af det stilbevidste New York-magasin URB.

I 2007 skiftede Dengler pludselig stil. Håret var ikke vandkæmmet længere, men krøllet, og han havde tillagt sig overskæg. Den stramt siddende uniformslignende påklædning og militærstøvlerne var nu skiftet ud med lange duffel-frakker og Converse-sko. Samme år fortalte han Q Magazine, at han var træt af at blive genkendt alle vegne og nu ville være anonym igen. Carlos forlod Interpol efter indspilningen af sidste års album "Interpol".

Dette er jeres første tour uden Carlos, mærker I en forskel?


– Der er en stor forskel. Men Carlos havde ikke lyst til at være i et rockband med det, der følger med længere. At være i et band er jo ikke bare en form for indkomstmulighed, der følger så mange andre ting med – såsom hele repræsentations-delen. I begyndelsen var han okay med at turnere, da det hele jo var nyt og spændende for os alle sammen. Men de sidste par år han ikke villet turnere, og så er det jo vanskeligt at være i et band.

Var I klar over, at bruddet ville komme på et tidspunkt?

– Set i bakspejlet, ja. Ting han ville sige, og hvordan han ville reagere. Da vi begyndte indspilningerne til det seneste album, begyndte vores selskab at snakke om tour og promovering. Carlos gjorde det klart, at det gad han ikke snakke om, han forlod rummet, når emnet kom op. Vi prøvede længe at udtænke en mulighed, der ville gøre alle glade, men der var ligesom ingen løsning.

I tidligere interviews har I jo aldrig lagt skjul på, at had-kærligheds-forholdet mellem Carlos og Paul var en af drivkræfterne i Interpols kreative proces. Hvordan ser du næste Interpol-udgivelse uden Carlos?

– Det er et fair spørgsmål, og et spørgsmål jeg jo bliver nødt til at forholde mig til. Jeg bliver selvfølgelig nødt til at sige, at jeg tror, det ikke vil have indflydelse ud fra min tro på os tre nuværende medlemmer. Men uden Carlos vil det blive nødt til at blive en anden tilgang næste gang. Carlos var ikke nødvendigvis nogen super musiker, men han var et verdensklasse-anker og kunne bringe ti forskellige idéer sammen til en enhed. Uden ham, som en del af den skabende proces, vil der helt sikkert være elementer og idéer, der går tabt – om det færdige resultat bliver bedre eller dårligere, kan kun tiden vise.

Så der er ingen planer om at bringe ham ind i den kreative proces omkring næste album?

– Nej, sådan fungerer det ikke, enten er du med, eller også er du ikke.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

Interpol spiller i KB Hallen i København 8. marts. Køb billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA