x

EMI solgt til Citigroup

EMI solgt til Citigroup

Efter salget af pladeselskabet EMI til amerikanske Citigroup findes der nu ikke længere et major label i England. Citigroup var selskabets største kreditor, og umiddelbart efter at have gennemført handlen, tilførte de ny kapital til virksomheden, der dog stadig har et minus på 1,2 millarder pund på bundlinjen.

EMI var indtil tirsdag 1. februar ejet af Terra Firma, der overtog selskabet i august 2007 for 4,2 milliarder pund. Selskabet havde på det tidspunkt allerede gennemgået en større økonomisk krise, og efter salget valgte navne som Radiohead, Queen, The Rolling Stones, Tom Jones og Paul McCartney at forlade EMI.

Selvom Terra Firmas direktør Guy Hands efter købet gik i gang med at fyre ansatte og lave kraftige nedskæringer, var det altså ikke nok til at få EMI på ret kurs igen, og nu overtages det altså af Citigroup, der desuden ejer en lang række finansvirksomheder inklusive Citibank.

Ifølge The Guardian forventes det på grund af kapitalindsprøjtningen, at bankfirmaet er ved at gøre EMI klar til et salg, og at de vil eje selskabet i mindre end tolv måneder. Dette betyder at EMI ikke nødvendigvis vil blive solgt videre som helhed, men at selskabet kan blive splittet op og solgt i bidder inden længe. Warner Music nævnes som en potentiel køber af det samlede selskab, men også BMG Rights nævnes i diskussionen om, hvem der skulle være interesseret i at købe rettighederne til EMI's omfattende bagkatalog.

Navne som Coldplay, Katy Perry, Lily Allen, Beastie Boys, Blur, The Chemical Brothers, Duran Duran, Gorillaz, LCD Soundsystem, Kylie Minogue og Pet Shop Boys er alle fortsat tilknyttet EMI eller et af datterselskaberne, og herhjemme har EMI navne som When Saints Go Machine, Vinnie Who, Volbeat, D-A-D og Kim Larsen i deres stald. Hvilken indflydelse salget og det formodede videresalg vil få for artisterne og det hæderkronede engelske selskab, vil tiden vise.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA