Nyhed

Architecture In Helsinki til Vega

De australske avantgarde-poppere gæster København med et nyt album i ryggen

Det er efterhånden snart fire år siden, det australske avantgarde-popband Architecture In Helsinki sidst var pladeaktuelle, men nu er de på vej med et nyt album, som de følger op med en koncert i Vega i København 19. april.

På det tidspunkt vil gruppens femte album være spritnyt, da det udkommer 11. april og får titlen "Moment Bends". Albummet skulle ifølge bandet byde på en mere sofisikeret lyd end tidligere og rumme noget for såvel de danseglade som de mere romantisk anlagte. Sangskriver Cameron udtaler, at albummet både afspejler bandets kærlighed til populærmusik og til deres hjemby, og at det er en plade, som man skal kunne fare vild i.

Architecture In Helsinki blev dannet i Melbourne i 2000 og debuterede i 2003 med albummet "Fingers Crossed". Deres seneste album er "Places Like This" fra 2007, som GAFFAs anmelder Jesper Buhl tildelte hele fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:


"Arkitekturen i Helsinki klinger åbenbart af skrammelelektro, pikrock, dancehall, børnetimekeyboards og funkhorn, så at dømme ud fra Places Like This er det bare om at komme af sted til Finland, for her er festen uforudsigelig, groovy, fyldt med rockenergi og frem for alt skæg."

Billetsalget til koncerten er i gang via GAFFA Live.

ANNONCE