x

Jimmy Webb besøger Louisiana

Jimmy Webb besøger Louisiana

Den amerikanske komponist, arrangør, sanger og sangskriver Jimmy Webb giver fredag den 18. februar sin første danske koncert nogensinde, når han sætter sig bag flyglet til en intim solokoncert i koncertsalen på museet Louisiana i Humlebæk, nord for København.

Jimmy Webbs livslange musikalske karriere er omfattende og strækker sig helt tilbage til midten af 60'erne, hvor Webb skrev julesangen "My Christmas Tree" til The Supremes. Efterfølgende har Webb skrevet til og sunget med mange af de allerstørste amerikanske og engelske musikalske stjerner inklusive Art Garfunkel, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Billy Joel, Linda Ronstadt, Vince Gill, Jackson Browne, Mark Knopfler og Michael McDonald.

Hans første hit kom i 1968, da Richard Harris nåede andenpladsen på den amerikanske singlehitliste med singlen "MacArthur Park". Senere samme år lykkedes det Glen Campbell at nå en tredjeplads på samme hitliste, da han indspillede sangen "Wichita Lineman", der også var skrevet af Webb. Senere kom sange som "Up, Up And Away", "By The time I Get To Phoenix" samt "Highwayman", der midt i 80'erne blev indspillet af Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson og Kris Kristofferson til deres fællesprojekt, der blev opkaldt efter sangen.

Det forlyder, at koncerten med Jimmy Webb ved flyglet bliver en tur gennem hele hans karriere og genhør med en række af hans store hits, hvor Webb vil krydre koncerten med fortællinger fra hele karrieren og anekdoter om de musikere, han har samarbejdet med undervejs.

Koncerten er blevet til i kraft af en indsats fra den danske Jimmy Webb-fan, Erik Richard Alex Christensen fra Hillerød. Erik Christensen arvede et penge-beløb og valgte, at arven skulle bruges på at få Jimmy Webb til Danmark for at spille sin første danske koncert, der øjeblikkeligt blev udsolgt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA