x

Musikstjerner bag Kerry

Musikstjerner bag Kerry

Præsidentkampagnen i USA er ikke så lidt af et tilløbsstykke for alskens amerikanske musikstjerner. De amerikanske kunstnere viser således en stor interesse for at bakke demokraten John Kerry op i kampen mod Bush, og selv om der vist ingen tvivl er om, at kunstnermiljøet i størstedelen af USA støtter den politiske venstrefløj, som Kerry som bekendt befinder sig på, så begynder det hele at lugte lidt af populisme. Det er blevet populært at være politisk, men hvad gør det, når bare man kæmper for det gode.

I forlængelse af den meget omtalte Vote For Change Tour (læs stor artikel i denne måneds udgave af GAFFA) og en lang række Bush-kritiske udtalelser og sange fra kunstnere som Eminem, Green Day, Pearl Jam, Bruce Springsteen, Mike Stipe, Jesse Malin, Morrissey osv., træder endnu flere stjerner nu i valgkampens sidste dage frem på podiet til kamp mod Bush. Bon Jovi deltager således i vicepræsidentkandidat John Edwards' kampagne, og sammen med Sheryl Crow har han givet flere shows ved diverse valgkampagner.

Desuden har vægtige navne som Carole King, Patti LaBelle og skuespiller Leonardo DiCaprio optrådt til fordel for sagen. LaBelle istemte sågar nationalhymnen på scenen i fællesskab med Kerry og tidligere præsident Bill Clinton.

Bush på den anden side har ikke helt den samme stjernetække. Den republikanske guvernør Schwarzenegger er jo godt nok selvskrevet, men derudover synes kun enkelte ofte lettere blakkede navne som f.eks. boksepromotor Don King at ville lægge navn til den siddende præsidents kampagne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA