x

Jamaica i snevejr

Jamaica i snevejr

Bikstok Røgsystem er navnet på Danmarks første dansksprogede Dancehall gruppe. Debutalbummet fra Bikstok Røgsystem bærer titlen "Stok og Sten", og udkommer på Copenhagen Records 31. januar 2005.

Den velbesøgte søndagsklub Rub'a'dub på Stengade 30 i København har været med til at skærpe interessen for dub, reggae og dancehall i Danmark, og det er også her, at Bikstok Røgsystem primært har slået sine folder. Indtil videre.

Ligesom hiphoppen i slutningen af 1980'erne blev konverteret til dansk, forsøger Bikstok Røgsystem at blande jamaicansk og europæisk dub og dancehall med dansk lyrik. Førstesinglen "Cigar", som i den kommende tid vil kunne høres på P3, vil ligesom resten af albummet byde på en unik kombination af humoristiske og røgforherligende tekster på dansk og elektroniske reggae og dancehall.

De tre medlemmer af Bikstok Røgsystem har alle en aktiv musikalsk fortid bag. Eaggerman er medarrangør af Rub'a'dub og medlem af Danmarks originale soundsystem Sky Juice. DJ Pharfar er gadeuddannet trommeslager og producer – bla. for dancehall-prinsessen Little T og Cornstick. DJ Pharfar er desuden også medlem af duoen Djosos Krost, der ligeledes er på vej med et album på PanAmericana Recordings. Blæs B har været en del af den danske hiphop scene siden 1988, hvor han startede ud i Madness4real (senere Den Gale Pose). I de sidste 10 år har han haft stor kunstnerisk succes med Malk De Koijn.

Udgivelsen af "Stok og Sten" vil blive fuldt op af en live-tour i foråret 2005, så der er langt op til røg i gaden!

Røg på nettet

Copenhagen Records


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA