x

Danske debutanter til Spot

Danske debutanter til Spot

Folkene bag Spot Festival er nu klar med deres første officielle udmelding omkring, hvem der skal spille til dette års udgave af den århusianske branchefestival. Første samling navne består af seks danske navne, der alle får deres Spot-debut med de kommende koncerter.

Det drejer sig om The Malpractice (billedet), Iceage, Dad Rocks!, Asbjorn And The Strange Ears, Thulebasen, og Some Speak Of The Future, der alle er på programmet til Spot sidste weekend i maj.

Punkbandet Iceage har været særdeles omtalte, siden de debuterede med albummet "New Brigade" i januar i år. Albummet blev modtaget med flotte anmeldelser og stjernedrys de fleste steder i pressen, og flere steder er det blevet hævdet, at de unge københavnerdrenge med pladen indvarsler en ny tid for dansk punk.
 
Det århusianske orkester The Malpractice melder også deres ankomst til Spot. Bandet er et Johannes Gammelby solo-med-venner-projekt startet af den tidligere maestro i Strumm og I Am Bones som desuden spiller ved siden af i Beta Satan.
 
Blandt de mere ubeskrevne blade finder man Asbjorn And The Strange Ears, der består af den purunge, men utroligt selvsikre indietronica-kunstner Asbjørn Toftdahl. Endnu et fint bekendtskab er der at gøre med Some Speak Of The Future, der er kendetegnet af melankolske vokalharmonier fra frontfigurerne Lauritz Carlsen og Astrid Myrup.

I en helt anden verden befinder Thulebasen sig. Den anmelderroste trio spiller ambitiøs, avantgardistisk fremtidsrock, der samtidig formår at forføre publikum med fængende popmelodier. Endelig lægger islandske Snævar Njáll Albertsson a.k.a Dad Rocks! også vejen forbi årets Spot med sin akustiske folk-pop.

Årets Spot Festival afvikles i dagene 27.-28. maj, og billetter kan købes via spotfestival.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA