x

Vega og Smash!Bang!Pow! lancerer nyt koncertkoncept

Vega og Smash!Bang!Pow! lancerer nyt koncertkoncept

Under fanen Tomorrow Sounds Like…" præsenterer Smash!Bang!Pow! og Vega to af tidens nye navne, den svenske elektroniske pop-duo jj og det danske projekt Flag White, til en kocert 24. marts.

De to svenskere i duoen jj (billedet) har de seneste år markeret sig i den musikalske undergrund med deres elektroniske pop. Duoen består af forsanger Elin Kastlander og makkeren Joakim Benon. Herhjemme markerede de sig første gang i 2009 med debuten "Nº 2" og deres seneste album, "Nº 3", fra marts sidste år fik af GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen 5 stjerner, hvorefter han beskrev det som en "Legende let genistreg fra knuselskelig svensker-duo".

På deres seneste udgivelse, mixtapet "Kills", har jj kastet sig over moderne klassikere som M.I.As "Paper Planes", 2Pacs "Changes" og Kayne Wests "Runaway" og er sluppet så godt fra det, at anmeldere verden over har kvitteret med rosende gloser. For eksempel skriver amerikanske Pitchfork: "jj praler af en uforlignelig melodisk sensibilitet, og på dette bånd er de på en gang desorienterende og opkvikkende."

Koncerten i Vega er gruppens første rigtige koncert i Danmark, da deres sidste besøg var til en fest i Københavns Modeuge sidste år.

Andet act på aftenen er det nye danske navn Flag White, der byder på elektronisk shoegazer-pop. Bag navnet står det tidligere Death By Kite-medlem Bjørn Alexander Gøtzsche Lange. Ligesom jj er det denne aften første gang, at Flag White kan opleves live i Danmark.

Tomorrow Sounds Like…" er et nyt koncertkoncept, der er opstået i et samarbejde mellem det københavnske pladeselskab Smash!Bang!Pow! og Vega, og ifølge Lene Kristoffersen, der er booker i Vega, er kKonceptet er ment som en hyldest til det nye:

"Vi booker bands, vi tror på, og som rykker noget i os. Tomorrow Sounds Like… er ingen undtagelse, men her vil vi i højere grad forsøge at sætte fokus på de håndplukkede, de nye, de bloggede – med andre ord de acts, der ulmer lige under overfladen. Vi vil samtidig hylde det publikum, der tør møde op til noget nyt samt dem, der fandt musikken før os andre".

Tomorrow Sounds Like... skal dermed ses som en hyldest til musiknørder og andre med åbne ører og mod på det nye og ukendte. I løbet af 2011 vil man under dette banner præsentere nye internationale og danske acts, der har gang i noget fedt og skal have lidt ekstra opmærksomhed.

Første udgave afvikles i Lille Vega torsdag den 24. marts kl. 21, og forsalget starter i dag via Vegas hjemmeside, Billetlugen og i Fona-butikker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA