x

Slowhand vil ikke turneere mere

Slowhand vil ikke turneere mere

Under et interview med vores forældres yndlingsmusikblads Internet-aflægger, Rollingstone.com, smider Eric Slowhand Clapton hvad der nok må betegnes som noget af en bombe: hans igangværende Reptile Tour bliver den sidste deciderede tour han nogensinde vil begive sig ud på.

”Allerede inden jeg tog på landevejene denne gang, sagde jeg – halvt i spøg - at det måske nok ville blive sidste gang”, fortæller Clapton om de overvejelser som førte til beslutningen, ”nu er jeg bare SÅ sikker på at det ER sidste gang. Det er meget hårdere, og det føles ikke rigtigt for mig længere. Jeg smækker ikke med dørene og skrider, der kan selvfølgelig altid ske et eller andet, men jeg vil sige at jeg er ret sikker på at det er slut. Folk jeg har nævnt det for, siger at jeg aldrig stopper – og de har på en måde ret – jeg vil altid have behovet for at udtrykke mig. Men det behøver ikke være på denne måde længere”, siger han altså.

Selvom Reptile er Claptons første ”ægte” udgivelse siden 1998’s Pilgrim, så er det dog allivel hans anden udgivelse bare inden for et år – idet han og B. B. King samarbejdede om succes-albummet Riding With The King, sidste efterår.

”Siden jeg blev permanent ædru, har jeg bare forsøgt at udvikle mig – forsøgt at have en redelig karriere, og lave plader jeg kan stå inde for. Om de ting jeg laver så er oppe i tiden eller ej, er sådan set underordnet – bare jeg har lavet dem ordentligt”.

Clapton har været musikalsk midtpunkt i et utal af legendariske bands, jeg nævner i flæng: Cream, Derek & The Dominoes, The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers og Blind Faith – foruden sin imponerende solo-karriere, så hanHAR nok også spillet de tours man kan forlange …


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA