x

X Factor-finalister får plads på musikskole

X Factor-finalister får plads på musikskole

De tilbageværende deltagere i X Factor får mulighed for en skræddersyet musikuddannelse. Som resultatet af et samarbejde mellem DR, Sony Music og Skolerne i Oure bliver finalisterne tilbudt at tage alt fra højskoleophold af forskellig varighed til 9.-10. klasse og almindelig studentereksamen. 

Sidste års deltagere fik også muligheden for at udvikle deres musikalitet. En af dem er Daniel Vengsgaard, der tog et højskoleophold på 6 måneder. 

- På Oure blev jeg presset ud på dybt vand, men med livredder, siger Daniel Vengsgaard. 

- Så i dag står jeg stærkere som sanger, performer og sangskriver. Jeg ved, hvor jeg hører til i musikken, jeg ved, hvad jeg står for, og hvem jeg er som kunstner. Med min baggrund på Oure er jeg for alvor blevet rustet til at være solist, og nu lever jeg af at spille professionelt.

Hos både DR og Sony Music er der glæde over aftalen med Oure.

- Jeg er enormt glad for, at vores deltagere får mulighed for at udvikle sig både musikalsk og som mennesker. Vi synes, det er en god måde at sige tak til vores deltagere på, og det giver dem et fint udgangspunkt for at komme videre med deres musikalske karrierer, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Bag idéen til musiklinjen i Oure står blandt andre Kasper Eistrup fra Kashmir, og blandt underviserne finder man navne som Claus Hempler, Marie Frank og lydteknikeren Mario McNulty, som har arbejdet med David Bowie, Rufus Wainwright, Ziggy Marley og Philip Glass.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA