x

Yes til København

Yes til København

Sidst Yes besøgte Danmark var i december 2009, og to år senere vil man samme sted igen kunne opleve den engelske progrock-gruppe, der til den tid gerne skulle være aktuelle med et nyt album.

Det er ti år siden Yes udsendte albummet "Magnification", men der har været snak om en ny udgivelse siden før bandets sidste besøg i Danmark. Der foreligger endnu ikke nogen udgivelsesdato for det kommende album, men det forlyder at bandet har været i studiet i Los Angeles med produceren Trevor Horn, så det virker realistisk, at der nu skulle være nyt på vej.

Valget af Horn som producer er interessant, da gruppen ikke har arbejdet sammen med ham siden 1987, hvor han på albummet "Big Generator" var producer for bandet for tredje gang. Inden da havde han været involveret i gruppens største hit ("Owner Of A Lonely Heart"), og deres bedstsælgende album "90215" samt albummet "Drama" fra 1980.

Yes har siden 2008 bestået af Steve Howe, Alan White, Benoit David, Oliver Wakeman og Chris Squire, der er eneste tilbageværende medlem fra den oprindelige besætning. Steve Howe har dog været med siden 1970 og Alan White kom med to år senere, så de er ikke helt nye i Yes-sammenhæng, og Oliver Wakeman er søn af Rick Wakeman, der spillede med gruppen i mange år.

Yes giver koncert i Amager Bio 20. december, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA