x

Norsk rap-dødstrussel mod Bush

Norsk rap-dødstrussel mod Bush

Norske Gatas Parlament har skabt opmærksomhed omkring sig selv ved at oprette en hjemmeside med navnet killhim.nu, som har haft til hensigt at samle penge ind til at myrde den amerikanske præsident. På hjemmesiden skriver Gatas Parlament, at de i princippet er imod mord, men at et mord på Bush kan betragtes som selvforsvar.

Den amerikanske ambassade i Oslo tager de musikalske trusler alvorligt, og med politiets hjælp er hjemmesiden blevet lukket.

Aslak Borgersund, som er en af medlemmerne i Gatas Parlament, har fortalt en norsk avis, at det var tydeligt for enhver, at det ikke handlede om at slå nogen ihjel, men at der var tale om et politisk statement. Men sådan har den norske ambassade åbenbart ikke opfattet udsagnene.

Sagen kører lige nu for fuld skrue i Norge, og strafferammen for at udstede dødstrusler mod statsoverhoveder er i yderste konsekvens 12 år. Nu må tiden så vise, hvilke konsekvenser de Bush-fjendtlige udtalelser får, og Gatas Parlament har kløgtigt nok allieret sig med en advokat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA