x

Toro Y Moi giver koncerter til maj

Toro Y Moi giver koncerter til maj

Amerikanske Chazwick Bundick kunne sidste år opleves i København til Trailerpark Festival under navnet Toro Y Moi, og til maj vender han tilbage til Danmark for at give to koncerter. Her er det Musikcaféen i Århus og Lille Vega, der skal lægge scene til.

Stilistisk sættes Toro Y Moi i bås med den familie af alternative synthesizerpopbands, der har fået genrebetegnelsen chillwave. Men som man kunne opleve til sidste års udgave af Iceland Airwaves er musikken noget mere støjende, når den fremføres live i trioformat. GAFFAs Simon Christensen oplevede Toro Y Moi i Reykjavik sidste år og kvitterede med fire stjerner:

"Hvor Toro Y Mois plade er mere stilren, så var koncerten på Venue (!) mere støjende og havde et par jamstykker på autopilot. Chaz Bundicks trio præsenterede hele fem nye numre, der i opstillingen med tunge basløb og masser af hi-hat på trommerne antydede et skift mod 70'ernes bonede diskogulve - som Whitest Boy Alive tænkt gennem en amerikansk opkomling med producerdrømme og et Casio, i stedet for en Bergen-sangskriver, der er vokset op med en akustisk guitar - frem for mere psychedeliske, krautrock-inspirerede og synth-hook-skabaloner, som prægede og gjorde "Causers Of This" til et godt album".

De nye numre findes på det andet album fra Toro Y Moi, der udkom tidligere på ugen med titlen "Underneath The Pine"

Toro Y Moi kan opleves torsdag den 12. maj på Musikcaféen i Århus samt fredag den 13. maj i Lille Vega i København. Til koncerten i Vega vil opvarmningen blive leveret af duoen Darkness Falls, der består af Josephine Philip og Ina Lindgren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA