x

Public Image Limited gæster Vega

Public Image Limited gæster Vega

Sidst John Lydon stod på en dansk scene, blev han bombarderet med flasker, fordi han havde gendannet punkbandet The Sex Pistols. Denne gang er det gruppen Public Image Limited, der er blevet gendannet, hvilket forhåbentlig ikke fremprovokerer samme responds, når han dukker op i Vega til juni.

Public Image Limited udsendte plader i perioden 1978 til 1992, men efter 17 års pause har han igen fundet sammen med Lu Edmonds og Bruce Smith, der spillede sammen med PiL i slutningen af 80'erne og derudover tilføjet Scott Firth, som tidligere har spillet bas for Spice Girls. Så de originale medlemmer Keith Levene, Jah Wobble og Jim Walker er altså ikke inviteret med til festen, der indtil videre har kastet en række jobs og en efterfølgende live-udgivelse af sig.

Gendannelsen startede egentlig som en fejring af albummet "Metal Box" fra 1979, der forrige år kunne fejre 30 års jubilæum. Albummet skiller sig ud fra ikke bare bandets øvrige udgivelser, men såmænd også de fleste andres udgivelser ved at være udkommet i en metalæske ikke ulig dem, man opbevarer filmruller i og ved at være særdeles avantgardistisk.

Koncerterne var så stor en succes for bandet at gendannelsen nu er permanent, og der har også været snak om, at bandet ville indspille nyt, hvis de kan skrabe pengene sammen til en tur i studiet.

Men i første omgang handler det om en europæisk turné, der sender PiL forbi Store Vega 20. juni. Billetsalget starter mandag 28. februar via Vegas hjemmeside og Billetnet.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA