x

Roskilde Festival disker op med tre afrikanske navne

Roskilde Festival disker op med tre afrikanske navne

Der er afrikansk gadefest i vente, når dette års Roskilde Festival åbner op for sluserne til den officielle del af festivalen 30. juni.

Arrangørerne har således netop offentliggjort tre navne fra det afrikanske kontinent i form af Congotronics vs. Rockers, Jagwa Music og Shangaan Electro, som hver især skulle være gedigne garanter for at få bagpartiet til at vibrere.

Congotronics vs. Rockers dækker over et mindre stjerneopbud af afrikanske og vestlige navne, som hver især har en forkærlighed for den congolesisk funderede genre congotronics. De euforiske trancefornemmelser vil blandt andet blive fremkaldt af congotronics-pionererne, Konono No. 1 (billedet), de amerikanske artrockere fra Deerhoof og vores svenske kolleger i Wildbirds & Peacedrums.

Tanzanianske Jagwa Music dyrker den slagtøjsbårne stilart, "mchiriku", som har dybe rødder i hjemlandet og efter sigende skulle være en overordentlig energisk musikform – og det samme skulle også gøre sig gældende for det sidste offentliggjorte navn, sydafrikanske Shangaan Electro, hvis opsigtsvækkende blanding af opspeede, syntetiske marimba-beats og pitchede vokal-samples har tiltrukket sig en stadigt voksende fanskare.

Alle tre acts vil kunne opleves – og ikke mindst danses til – under årets Roskilde Festival, som finder sted fra 30. til 3. juli med warm-up fra 26. juni. 

Køb billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA