x

Roskilde Festival får nyt vartegn

Roskilde Festival får nyt vartegn

"Why Don't We Do It On The Stairs?" Sådan lyder den pirrende titel på Roskilde Festivals nye vartegn og opholdssted, som vil pryde Dyrskuepladsen, når årets festival skydes i gang.

I efteråret udskrev Roskilde Festival en omfattende konkurrence, hvor opgaven netop var at designe et nyt vartegn og opholdssted til festivalen, og siden landede 67 forslag fra arkitekter, kunstnere og studerende over hele verden på den nedsatte jurys bord.

Vinderprojektet står en norsk og en svensk arkitektstuderende bag, og det består i al sin enkelhed af to store trappeformationer, hvor trappetrinene brydes af flere såkaldte aktivitetsbokse, som skal invitere musikere, kunstnere og festivalgæster til at bidrage til Roskilde Festivals "Culture Zone."

- Vinderprojektet demonstrerer en stor forståelse for Roskilde Festivals publikum og skaber en fremragende platform for kreativitet, interaktion, afslapning og fest på festivalen. Konstruktionen vil bestemt blive et letgenkendeligt, ikonisk mødested på Roskilde Festival 2011 med dens oplyste monumentale og dynamiske karakter, siger Esben Danielsen, udviklingschef i Roskilde Festival og medlem af juryen, som også havde repræsentanter fra Dansk Arkitektur Center.

De to arkitektstuderende, Victor Serrander og Anders Grivi Norman, er selv garvede gæster på festivalen og havde i deres vinderforslag blandt andet valgt at fokusere på den fleksibilitet og brugerinddragelse, de selv kender Roskilde Festival for:

- "Why Don't We Do It On The Stairs?" sigter mod at blive et sted, som kan blive alt, hvad festivalgæsterne vil have, det skal være: Et sted som kan bruges til alt fra filmfremvisninger og debatter til et sted, hvor man kan danse og kysse," forklarer Anders Grivi Norman.

Vinderprojektet vil stå klar til fri afbenyttelse og besigtigelse, når Roskilde Festival finder sted 30. juni – 3. juli med warm-up fra 26. Juni. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA