x

Simian Mobile Disco og Flight Facilities til Train

Simian Mobile Disco og Flight Facilities til Train

"ULAH har rullet 2 store indie-elektroniske kanoner i stilling. Australske FF og engelse SMD", lyder det i en pressemeddelelse fra spillestedet Train i Århus, der til april giver publikum mulighed for at høre Simian Mobile Disco (billedet) og Flight Facilities. Det er Trains natklubkoncept ULAH, der står bag koncerten, hvor Simian Mobile Disco dog "kun" leverer et dj-sæt.

Simian Mobile Disco, der består James Anthony og James Ellis Ford, er dannet af resterne af electro-rockbandet Simian i 2005. Ford er desuden kendt for sit samarbejde med Alex Turner (Arctic Monkeys) og Miles Kane (The Rascals) om sideprojektet The Last Shadow Puppets.

Gruppen, der i alt har tre album bag sig, udgav deres debutalbum "Attack Decay Sustain Release" i 2007. Om albummet skrev GAFFAs anmelder Morten Sternberg i en 4-stjernet anmeldelse:

"Der er simpelthen tale om én lang hyldest til den mere dansable del af den elektroniske scene de seneste 30 år. Men selvom de to Manchesterdrenge måske ikke er så originale i deres udtryk, er de dog så hulens ferme og charmerende, at man næsten helt tilgiver dem rapseriet."

Duoen er højaktuelle i samarbejdet med The Gossip-sangeren Beth Ditto som producere på klub/radio-hittene "I Wrote The Book" og "Cruel Intentions".

Hør gruppens musik på deres myspace.

Flight Facilities er ligeledes en duo, der selv definerer deres musik som disko-house og pop. De henter inspiration fra Quincy Jones' perfektionistiske pop og den rå dancefloor-musik som Daft Punk repræsenterer. 

Deres single "Crave You" fra 2010, som den australske singer-songwriter Giselle Roselli medvirkede på, er blevet et hit i hjemlandet og blandt unge verden over. 

Senest har Flight Facilities remixet det australske synthpop-band Cut Copys nummer "Take Me Over".

Hør gruppens musik på deres myspace.

Du kan opleve begge duoer på Train i Århus fredag den 1. april kl. 23.00 – køb billetter via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA