x

Nye Spot-navne i alle retninger

Nye Spot-navne i alle retninger

Spot Festival er meget andet end pop, rock og det, der ligner. Festivalen har også en lang række navne på programmet, der afsøger mange andre krinkelkroge af musikkens forunderlige verden. I dag har festivalen således offentliggjort seks nye navne, som festivalen selv genremæssigt beskriver som "skovreggae, crossover-jazz, avantgardepop, Hvidovre-word, mellemøstlige folkepop og ny tonekunst."

Nærmere betegnet drejer det sig om Fastpoholmen, Hess Is More, Girls In Airports, Kynnes Kabale, Fatma Zidan og Rasmus Zwicki

Fastpoholmen (billedet)

Fastpoholmen består af fætter/kusine-parret Adam og Dawn Fastholm, som er danske af oprindelse, men er tæt forbundet til Sverige. Musikken er et miks af broderlandets visesangtradition og reggae og calypso, og det er altså det, Spot kalder skovreggae.

Hess Is More

Hess Is More alias trommeslageren med mere Mikkel Hess fik et pænt hit i 2008 med den ørehængende, instrumentale fløjtemelodi "Ssshhhh". Hess Is More spiller udfordrende pop med småjazzede og avantgardistiske elementer og masser af fantasi.

Girls In Airports
 
Girls in Airports spiller crossover-jazz med elemener af heftig afrobeat, nordisk melankoli og melodier med mellemøstlige strejf – og to saxofoner i front.

Kynnes Kabale

Kynnes Kabale spiller med Spot Festivals ord "Hvidovre-world". Bandet rummer fire nationaliteter med bopæl i Danmark, og spænder over et hav af musikalske traditioner. Musikken lyder ifølge Spot som et miks af Istanbul, Casablanca, Balkan og Hvidovrevej, og teksterne handler om hverdagen i Danmark.

Fatma Zidan

Fatma Zidan er en herboende egyptisk sangerinde, der har stor succes i sit hjemland og blander dance, pop, original folkemusik fra Mellemøsten og egne kompositioner. Musikken er både lytte- og dansevenlig.

Rasmus Zwicki
 
Den eksperimenterende musiker Rasmus Zwicki står for den nye tonekunst og lover at blande flere forskellige musikgenrer. Hvad der mere konkret skal ske, står indtil videre hen i det uvisse, men Spot forsikrer, at alt kan ske.

Spot Festivalen finder sted den 27.-28. maj 2011, og billetter kan købes via spotfestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA