Nyhed

bob hund på vej med album

Det Överexponerade Gömstället” er på gaden senere på måneden

Den skånske gruppe bob hund (som konsekvent staver deres navn med små bogstaver) annoncerede tilbage i november en koncert i Store Vega i København torsdag den 31. marts. Dengang lovede de, at de ville udsende et nyt album inden koncerten i København, og de har holdt, hvad de lovede.

Mandag den 21. marts udsender bob hund nemlig sit sjette studiealbum, der har fået titlen "Det Överexponerade Gömstället" – altså noget i retning af "Det overeksponerede skjulested".

bob hund blev dannet i 1991 og debuterede i 1994 med et selvbetitlet album. De fik hurtigt succes med deres blanding af støjende, punket og melodisk pop med humoristiske tekster på klingende skånsk dialekt og for deres heftige koncerter med den hyperenergiske sanger Thomas Öberg i front.


I begyndelsen af det nye årtusinde skiftede bob hund navn til Bergman Rock og udgav to album på engelsk, inden de igen ændrede navn og sprog tilbage til bob hund og skånsk. Det første bob hund-album efter tilbagekomsten til det skånske var gruppens første album i otte år, "Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk" fra 2009, som lidt endnu er gruppens seneste album. Et album, som GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Albummet brager skævt derudad, som en fjeder, der har været spændt de sidste otte år. Intensiteten fra tidligere udspil er intakt, og Thomas Öbergs skånske vokal rammer lige i hjertet som altid med desperation, humor og imponerende indlevelse."
 
Igennem tiden har bob hund optrådt adskillige gange i Danmark, blandt andet på Roskilde Festivals Orange Scene.
 
Tracklisten til "Det Överexponerade Gömstället" er som følger:
01. Bob Hund 2020
02. Tvångstankar
03. Popsång (Mot Min Vilja)
04. Stumfilm
05. Det Överexponerade Gömstället
06. Lite Av Varje För Ingen
07. Letar Oväder
08. Nu Finns Det Bevis
09. Ja. Ja. Ja. Nej
10. I Hamnens Öga

Allerede nu kan du få en forsmag på "Det Överexponerade Gömstället"'s første single og video "Popsång (Mot Min Vilja)" nedenfor.


ANNONCE