x

Australien er splittet:

Australien er splittet:

Borgerrettighedsgrupper i det ganske Down Under er i øjeblikket i åben strid med hinanden, i spørgsmålet om Eminem skal have lov at turnere i Australien. Adskillige koncertarrangører kæmper nemlig for at få den kontroversielle rapper derned.

Men der er altså – en ikke ubetydelig – modstand fra visse store familie- og bøsserettighedsgrupper, som på den anden side møder modstand fra forkæmpere for ytringsfriheden. De førstnævnte vil simpelthen forhindre – ikke bare Eminems tour – men også at han overhovedet får et indrejse-visa til landet. Imidlertid fortæller koncertarrangøren Michael Chugg i dag til Sydney Morning Herald, at det er hans håb, at se Eminem optræde på australsk jord så tidligt som august i år.

Den nationale sekretær for Australian Family Association (AFA), havde denne bredside om Eminem, i dagens avis: ”Han bestiller jo ikke andet end at fornærme store grupper af mennesker med sine tekster. Inklusive kvinder, bøsser og farvede. Det har han gjort fra starten af. Hvis man skal sige noget godt om ham må det være, at hans opportunistiske angreb i det mindste rammer meget bredt”.

Bøsserettigheds aktivisten Rodney Croome maner dog til besindelse – selvom han siger at han godt forstår hvorfor nogle finder rapperens tekster anstødelige. ”Et forbud mod en tour vil ikke tjene noget brugbart formål”, siger han altså til dagens Sydney Morning Herald.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA