x

Phil Collins præciserer sit farvel til musikken

Phil Collins præciserer sit farvel til musikken

Som vi skrev forleden, har Phil Collins offentliggjort, at han trækker sig tilbage fra musikken. Udtalelserne er faldet i et interview i det nye nummer af FHM Magazine, men Phil Collins føler sig fejlciteret og har derfor præciseret sine udtalelser på sin hjemmeside.

Phil Collins indleder med at skrive, at udtalelserne slet ikke er nye, "da jeg ikke har talt med pressen i flere måneder". Senere skriver han, at han muligvis har sagt det, at han er citeret for, men "det var sagt med et smil på læben og som små sidebemærkninger. Det var ikke meningen, at det skulle være overskifter, det var små kommentarer. Den slags kan man ikke se, når det bliver trykt, og jeg burde vide bedre".

Her kommer så Phil Collins' forklaring på, hvorfor han har valgt at trække sig tilbage fra musiklivet, med hans egne ord:

"1. Jeg stopper ikke på grund af besværlige anmeldelser eller dårlig behandling i pressen.

2. Jeg stopper ikke, fordi jeg ikke føler mig elsket; jeg ved, at jeg stadig har en meget stor fanbase, som elsker, hvad jeg laver. Tak.

3. Jeg stopper ikke, fordi jeg ikke passer ind, dette blev bevist med "Going Back" (Collins' seneste album fra efteråret 2010, red.), som nåede førstepladsen på den engelske hitliste og går fremragende på verdensplan.

4. Jeg stopper ikke for at kaste mig fuldtids over min interesse for Alamo (historisk slag i Texas i 1836, som Collins har udtrykt interesse for, red.).

Jeg stopper, for at jeg kan blive en fuldtids far for mine to unge sønner på daglig basis."

Phil Collins skriver videre, at det billede, der er tegnet af ham i pressen på det seneste, har betydet "at jeg lyder som en forpint særling, som tror, at han var ved Alamo i et andet liv, som er meget ked af sig selv, og som trækker sig tilbage såret af dårlig presse gennem årene. Intet af dette er sandt."

Phil Collins slutter af med ordene "Der er intet behov for en spændetrøje", eller på engelsk "there's no need for the straitjacket", hvilket bliver til et finurligt ordspil på titlen på hans storsælgende 1985-album "No Jacket Required".

Phil Collins skriver dog ikke noget om, hvorvidt hans erklærede sygdom i de senere år, hvor han både er ramt af tinnitus, en forvredet rygsøjle og en nervesygdom, også er medvirkende til hans karriereafslutning.

Phil Collins har som solist gennem årene solgt cirka 150 millioner plader samt yderligere cirka 150 millioner album med Genesis.

Da Collins fyldte 60 i januar, bragte GAFFA et stort portræt af ham, som du kan læse her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA