x

Cut Copy klar til aftenens koncert

Cut Copy klar til aftenens koncert

Hvordan vil I beskrive jeres nye album, "Zonoscope"?

– Jeg synes, det er blevet en varm, sådan lidt jungleinspireret plade, hvor vi i høj grad har forsøgt at jamme os frem til sangene, hvilket vi aldrig har prøvet før. Vi ville gerne væk fra det lidt stramme popunivers, vi tidligere har dyrket, og det viste sig ret hurtigt, at jamming var et godt redskab til det, selv om vi egentlig ikke er særlig gode til at spille på instrumenter. Men vi fandt efterhånden ud af at få det til at swinge.

Ud over at I har givet jer i kast med at jamme, hvem så har været jeres inspirationskilder på det her album?

– Vi har været meget inspireret af afrikansk musik, og vi har især forsøgt at afprøve, hvordan vi kunne forene afrikanske rytmefornemmelser med en mere vestlig popmusik. Det var et band som Talking Heads jo fantastiske til, så dem har vi været dyrket en hel del under indspilningen af "Zonoscope". Vi har også lyttet til en del tidlig Chicago-house, men jeg tror, vi hver især haft et hav af inspirationskilder.

Det er efterhånden to et halvt år siden, I udgav jeres sidste album, "In Ghost Colours", som man vel godt kan kalde jeres gennembrudsalbum. Var I overraskede over, hvor positivt den plade blev modtaget?

– Det spørgsmål har jeg godt nok fået fra mange journalister, men skal jeg være helt ærlig med dig, tror jeg aldrig, vi for alvor nåede at registrere, hvor stort et gennembrud "In Ghost Colours" fik, fordi vi konstant turnerede på det tidspunkt. Vi begyndte selvfølgelig at lægge mærke til, at der kom flere og flere mennesker til vores koncerter, hvilket var superfedt, men det var ikke sådan, at vi følte et eller andet pres, som vi skulle leve op til under indspilningerne af "Zonoscope", fordi "In Ghost Colours" ramte så bredt. Vi har hele tiden været sikre på, at vi ville lave noget andet denne gang og ikke gentage os selv. Og det synes jeg er lykkedes ret godt.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA