The Beach Boys udsender Smile

The Beach Boys udsender Smile

Der er en del bands, der har et kasseret album i skuffen, men der er ikke mange, der har samme legendariske status som The Beach Boys-albummet "Smile". Albummet skulle have været opfølgeren til "Pet Sounds" fra 1966, men efter omkring seks måneders arbejde blev størstedelen af materialet droppet, og albummet så aldrig dagens lys. Men nu udsendes indspilningerne under titlen "The Smile Sessions".

Det er Billboard, der har talt med Mark Linett og Alan Boyd, som står for produktionen af den kommende udgivelse, og de kan fortælle, at "The Smile Sessions" kommer i tre udgaver: Som dobbelt-cd, som et iTunes-lp-digitalt album og som et limited-edition boxsæt med fire cd'er, to vinylplader, to vinylsingler samt en 60-siders hardcover bog skrevet af Beach Boys-historikeren Domenic Priore.

Udgivelsen kommer med gruppens velsignelse og i en pressemeddelelse udtaler Brian Wilson:

"Jeg er glad for at Beach Boys' originale studieindspilninger af "Smile" vil blive udgivet for første gang efter alle disse år. Jeg ser frem til denne samling af originalt materiale og til at fansene kan høre drengenes smukke englestemmer i en ordentlig studieudgivelse".

Wilson vendte selv tilbage til materialet i 2004, hvor han sammen med Dyke Van Parks genindspillede materialet til et soloalbum, der fik titlen "Smile". Det originale materiale er med enkelt undtagelser dog aldrig blev udsendt officielt, men det skal der altså laves om på nu.

Til Billboard siger Linett, at målet er at få sammensat en udgivelse, der ligger så tæt på Wilsons oprindelige vision for projektet som muligt. Men det bliver ikke let, specielt da en del af vokalarbejdet aldrig blev færdiggjort. Al musikken skulle dog ligge klar og med input fra bandet vil Linett og Boyd arbejde for at få "The Smile Sessions" klar til en udgivelse senere i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA