x

Cph Pix disker op med musikalske godbidder

Cph Pix disker op med musikalske godbidder

I morgen skydes dette års udgave af Cph Pix i gang, og det sker med urpremieren på Sort Sols urovækkende kunstfilm, "Flow My Firetear", som er blevet til i samarbejde med billedkunstnerne Michael Kvium og Christian Lemmerz.

De danske punkveteraner er imidlertid ikke langt fra de eneste musikalske repræsentanter på festivalen. 26. april gæster den karismatiske singer/songwriter og filminstruktør Jim White (billedet), eksempelvis Loppens lokaler for først at fremvise sin nu 17 år gamle debutfilm, "The Beautiful World", og efterfølgende give koncert for tilhørerne, som kan forsøde sig med Whites Tom Waits-farvede sangkatalog.

Senere på festivalen er der anderledes tunge toner på programmet, når Imperial lægger biografsal til stumfilmklassikeren "Sunrise", hvis tragiske kærlighedsfortælling har fået tilføjet en dagfrisk lydside af duoen KTL, der blandt andet udgøres af selveste Stephen O'Malley fra det legendariske metalband Sunn O))).

Sammen med den britiske elektroniske musiker Peter Rehberg (Editions Mego) vil han fremføre det mastodontiske soundtrack til "Sunrise" – live i biografsalen.

Det eksakte tidspunkter for koncerterne – plus det fulde program for Cph Pix – kan ses på festivalens hjemmeside, hvor man også kan købe filmpas til hele eventen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA