x

Struck leverer musik til Superclásico

Struck leverer musik til Superclásico

Det går over stok og sten i Ole Christian Madsens nye film. Her er vi fortrinsvis i Buenos Aires, i omgivelser der emmer af tango og masser af sydlandsk machismo. I hovedrollerne finder vi Paprika Steen, som Anna, der i den grad er udvandret og skal giftes med en fodboldstjerne, og Anders W. Berthelsen i rollen som den forsmåede danske ægtemand. Måske har du set traileren? Fra start til slut en tour de force udi tango, salsa og spanskklingende pop. Vel at mærke stort set alt sammen komponeret af Jonas Struck.

- Jeg fik en sms nede fra Buenos Aires fra Ole Christian Madsen, om jeg kunne tænke mig at lave musikken til denne her film. Og jeg tænkte "damn, jeg har aldrig været i Buenos Aires. Hvad skal jeg gøre?", beretter Jonas Struck til GAFFA. Hvorefter han gik i gang med et større researcharbejde, hvor han kom omkring Piazzolla, Gardél og alle de store stjerner.

Det er ikke første gang guitaristen og komponisten leverer musikken til en film af Ole Christian Madsen. I 2006 arbejdede de to sammen på filmen "Prag", men denne gang er der godt nok et spring. Men Jonas Struck har ikke på nogen måde sprunget over, hvor gærdet var lavest:

- Der skulle på et tidspunkt noget pop på spansk med, for at give den rette stemning, og det blev foreslået, at vi skulle låne musik til filmen. Men jeg mente, at vi lige så godt kunne gøre det selv!

Som sagt, så gjort. I samarbejde med herboende kapaciteter som sangerne Ernesto Manuitt Hernández og Elena Setien, samt blandt andre Kristian Jørgensen, til daglig violinist i Tango Orkestret gik det hjem, og virkningen har været højest original.

Tjek "Superclásico" i biografer over hele landet fra i dag og læs desuden om GAFFAs møde med Jonas Struck i GAFFAs artikelsektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA