x

Robert Plant indspiller nyt album

Robert Plant indspiller nyt album

Led Zeppelin var bandet, som mere end nogen andre definerede Heavy Metal-genren. Med deres knusende tunge fortolkning af hvad blues RIGTIG handlede om, deres evne til at blande mytologi, mysticisme, sumprock og verdensmusik – i forening med (blandt andet) Robert Plants suveræne stemme, ændrede de rockens ansigt for evigt. Nu er Robert Plant så snart på banen igen, han vil nemlig indspille et album med sit nye backingband The Strange Sensations, senere i år.

Plant fortæller til sitet Billboard.com følgende: ”Det er en anderledes tid vi lever i nu, og det er da heller ikke en ny Physical Graffiti (legendarisk Led Zeppelin dobbelt-album, fra 1975) jeg går og brygger på. Men det er helt okay, fordi jeg i det mindste har styr på sagerne nu, styr på mine illusioner og vrangforestillinger. Men vær forvisset: jeg VIL lave et rigtig stærkt album”.

Led Zeppelin opstod – som en anden Fugl Phønix – ud af asken fra det britiske guitarrockband The Yardbirds, og etablerede sig snart som verdens førende rockband – med udødelige hits som blandt andre Stairway To Heaven (som endskønt den aldrig blev udsendt som single nu er det mest spillede radionummer i verden), Kashmir og Black Dog.

Men Led Zeppelin – og Robert Plant – var også forfulgt af tragedier, blandt andet døde Plants seksårige søn Karac, af en akut maveinfektion mens bandet var på tour i 1977 – en oplevelse som forståeligt nok slog Plant ud i mange år. Derefter døde bandets legendariske trommeslager John Bonham – efter en ugelang druktur – i 1980, hvad der lidt senere førte til bandets endelige opløsning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA