x

Mads Langer udgiver nyt

Mads Langer udgiver nyt

Singlen "Microscope" er første smagsprøve på Mads Langers kommende album "Behold", der er på gaden senere på foråret. Blandt samarbejdspartnere på det kommende album er Martin Terefe, der har komponeret og produceret for navne som a-ha, Martha Wainwright og Jamie Cullum. Desuden gæster Justin Hawkins fra The Darkness også pladen.

"'Microscope' er en af de sange, jeg skrev virkelig hurtigt. Det tog mig omkring 30 minutter, og bagefter havde jeg en følelse af, at jeg ikke vidste, hvor den kom fra. Musikken er ret glad, men så kom teksterne, og ... Forhåbentlig er det en sang, der på samme tid får dig til at smile og giver dig en melankolsk følelse", fortæller Mads Langer, om førstesinglen, der er sendt ud som digitalt download, og som kan købes via musikerens hjemmeside.

Albummet, der udkommer den 9. maj, er Langers tredje plade. Han albumdebuterede i 2006 med "Attention Please" og fulgte i 2009 op med en selvbetitlet plade. Langers nye tiltag indeholder en række sange, der, ifølge en pressemeddelelse, rummer temaer som liv, død og kærlighed, og rent musikalsk prøver at ramme en vis live-intensitet.   

"Jeg er meget inspireret af den måde, jazzmusikere som Keith Jarrett slipper kontrollen over hænderne og skaber store poetiske øjeblikke via improvisation. Det samme gælder andre store kunstnere som Ryan Adams og Jeff Buckley. Jeg kan relatere til alle tre, fordi de lader sig føre smukke steder hen af deres intuition og musikalitet, og det er samme måde, min musik opstår på", fortæller Mads Langer om sit nye album, der indeholder numre som "I Love You" og "The River Has Run Wild", som har været med i serien "Vampire Diaries".

Efter udgivelsen af "Behold" den 9. maj, følger Mads Langer op med en lille turné, hvor han besøger landets fire største byer. Koncerterne finder sted følgende datoer:

Den 11. maj - Magasinet, Odense

Den 12. maj - Store Vega, København

Den 13. maj - Musikhuset, Århus

Den 14. maj - Skråen, Aalborg

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA