x

Ny pulje til musikudgivelser er uddelt

Ny pulje til musikudgivelser er uddelt

For at bidrage til fornyelsen og udbredelsen af dansk musikliv har Statens Kunstråds Musikudvalg oprettet en pulje til indspilning, produktion og markedsføring af dansk musik. Tiltaget er oprettet for blandt andet at opretholde et højt kunstnerisk niveau blandt danske musikere og deres udgivelser, og pengene er netop blevet uddelt til en lang række danske kunstnere.

Desuden er puljen en økonomisk håndsrækning til projekter, der efter udvalgets vurdering ikke har de bedste forudsætninger på markedet. Der blev indsendt 258 ansøgninger, hvoraf 36 har modtaget tilskud. Heriblandt navne som Hannah Schneider (billedet), CODY og WhoMadeWho.

Giordano Bellincampi, som er formand for Statens Kunstråds Musikudvalg, udtaler:

"Ansøgningerne har dokumenteret et stort potentiale og behov for udgivelse af dansk musik. I musikudvalget har vi glædet os over den store spændvidde i genrer og udgivelsesformer, så vi har kunnet støtte […] forskelligartede udgivelser […] Vi håber, det nye musikudvalg, der tiltræder 1. april 2011, vil vælge at fortsætte puljen."  

Udover de tidligere nævnte navne har blandt andre Randi Laubek, The Broken Beats og Musiktidsskriftet Geiger I/S modtaget et økonomisk bidrag til deres musikalske projekter. Se listen over alle modtagerne her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA