x

Kate Bush bruger AutoTune på ny single

Kate Bush bruger AutoTune på ny single

Som vi tidligere har fortalt, udgiver Kate Bush et nyt album 16. maj. Albummet får titlen "Director's Cut", men – som titlen antyder – helt nyt bliver det ikke. Albummet vil nemlig bestå af en række nye versioner af sange fra Kate Bushs to album "The Sensual World" og "The Red Shoes" fra henholdsvis 1989 og 1993. Her har Kate Bush genindspillet en række nye spor til sangene, men samtidig bevaret en del af de oprindelige optagelser.

Nu har Amazon så offentliggjort 30 sekunder af singleforløberen, der kan købes digitalt fra 5. april. Der er tale om en genudgivelse af "Deeper Understanding", oprindelig fra albummet "The Sensual World". Og her viser det sig, at Kate Bush i omkvædet gør brug af den kontroversielle vokaleffekt AutoTune – den, der kan få folk, der ikke kan synge helt rent, til at kunne det, og som samtidig har en lidt robotagtig klang. Og som er kendt fra så forskellige navne som Cher (på "Believe", 1998), Brødrene Olsen (på "Smuk Som Et Stjerneskud", 2000) og en hel stribe hiphop-navne, ikke mindst Kanye West på dennes album "808's & Heartbreak" fra 2008.

Umiddelbart vil kombinationen af Kate Bushs stadig meget store og rene stemme og AutoTune-effekten nok få de fleste fans til at væmmes og tro, der er tale om en tidlig aprilsnar, men kendere vil vide, at sangen "Deeper Understanding" omhandler en person, der tilbringer sit liv ved en computer for at bekæmpe sin ensomhed, hvilket i øvrigt må siges at være mindst lige så relevant i dag som i 1989. Og når computeren taler til hovedpersonen, er anvendelsen af en autotunet stemme vel ikke helt i skoven. I øvrigt var Kate Bushs vokaler i omkvædet på originalversionen også elektronisk efterbehandlede, dog en smule mere nænsomt. Om det overhovedet er Kate Bush, der lægger stemme til den autotunede vokal anno 2011, er i øvrigt svært at afgøre for denne signatur.

Den nye version af "Deeper Understanding" varer i øvrigt 6 minutter og 32 sekunder, hvilket vil sige, at den er knap to minutter længere end originalversionen.

"Director's Cut" udkommer både som cd, på dobbelt vinyl og som download samt i en deluxe-cd-boks med remasterede udgaver af originalalbummene "The Sensual World" og "The Red Shoes".

Samtidig fortæller fansitet katebushnews.com, at Kate Bush for tiden også arbejder på helt nyt materiale, men hvornår det ser dagens lys, melder historien ikke noget om.

Kate Bush debuterede i 1978 som 19-årig med singlen "Wuthering Heights" og albummet "The Kick Inside", der begge straks blev kæmpehits. Siden har hun udgivet en stribe anmelderroste og velsælgende plader, blandt andet "Hounds Of Love" fra 1985 med storhittet "Running Up That Hill". I de senere år er der imidlertid blevet længere og længere mellem hendes pladeudgivelser, ligesom Kate Bush bortset fra en enkelt gæsteoptræden hos Dave Gilmour i 2002 ikke har performet live siden 1980'erne. Hun har kun en enkelt gang, tilbage i 1979, været på en egentlig turné.

Hør 30 sekunder af Kate Bushs nye single her.

Se også det store Kate Bush-opslag i GAFFA Pedia.

Læs desuden GAFFAs store artikel om AutoTune.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA