DR lancerer ny digital radiokanal for musikelskere

DR lancerer ny digital radiokanal for musikelskere

Mandag den 11. april lancerer DR en ny digital radiokanal, P6 Beat, der ifølge DR er kanalens tilbud til de lyttere, der ikke kan få nok af musik i deres liv. Kanalen vil efter eget udsagn omfavne de alternative strømninger – både i undergrundsmusikken og i mere populære genrer – og byde på en række engagerede og musikkyndige værter, der i forvejen er kendt fra DR.

Kanalchef for DR's digitale radiokanaler, Ole Mølgaard, udtaler:

- P6 Beat er en musikkanal for alle, der nyder toner, som ikke nødvendigvis banker til tops på hitlisterne. Vi tager udgangspunkt i stemningen og energien, der ligger i at kreere musikken, og det er ikke så væsentligt, om det er for unge eller for ældre, om det hedder rock, hiphop eller indie. På P6 Beat vil det ske i en stemning, som er vedkommende frem for selvoptaget og ekskluderende.

P6 Beat vil byde på værter som Carsten Holm, Camilla Jane Lea, Krede Pedersen, Anders Bøtter, Kristian Leth, Ralf Christensen og Jan Sneum. Værter, som i forvejen er kendt fra DR og som er kendt for stor musikviden og -begejstring. En af disse, den mangeårige P3-vært Carsten Holm (billedet), udtaler:

"Jeg er meget stolt af at være en del af et hold på P6 Beat, som ikke er bange for at komme til at lære mere om musik – også lære af lytterne og deres pladesamlinger. For selvom vi ved en hulens masse, både hvad angår musikhistorien, milepælene og den sprøde lyd af i dag og i morgen, så er der stadig masser af uopdaget musikland, som vi skal udforske… og det gør P6 Beat 24 timer i døgnet."

Et af programmerne på P6 Beat bliver "Album", hvor Ralf Christensen og Kristian Leth vil guide lytterne gennem klassiske album fra start til slut. Det kunne være album som David Bowies "Heroes", Paul Simons "Graceland" eller The Smiths' "The Queen Is Dead". En anden udsendelse er "Sneums Garage", hvor veteran-musikjournalisten Jan Sneum med DR's ord "hellere spiller musik med musikalske vandbærere end med velkendte superstjerner."

DR P6 Beat er den anden af i alt fem nye digitale radiokanaler, DR lancerer i 2011. Fælles for kanalerne er, at der vil være værter og formidling af musikken, og det er altså ikke bare musik-non-stop. Den første kanal, der blev lanceret, er DR Ramasjang Radio, som gik i luften 22. marts. Senere følger DR P7 Mix, DR Mama og DR P8 Jazz.

For at modtage de nye digitale radiokanaler skal du re-tune din DAB-radio. Se i din manual, hvordan du gør. Få mere info på www.dr.dk/digitalradio

Kanalen vil som DR's øvrige digitale kanaler også kunne høres som netradio.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA