x

Sebastian udgiver nyt album

Sebastian udgiver nyt album

Efter to årtiers pause på albumfronten er Sebatian klar med en ny plade til efteråret. Sangskriveren har givet sig selv tid og ro til at skrive de sange, som har trængt sig på, og det nye album vil være hans første egentlige studiealbum siden "Miraklerns Tid" fra 1990.

"Lysten har ligget der hele tiden. Men det ene teaterprojekt har affødt det andet, og det krævede, at jeg ryddede bordet helt, hvis jeg skulle lave et nyt album. Det gjorde jeg, da jeg var færdig med at turnere sidste år, og det gav mig blod på tanden", fortæller Sebastian om den nye udgivelse.

Pladen kommer til at indeholde 10 nye sange, som i øjeblikket er ved at blive indspillet med et hold af Sebatians nærmeste samarbejdspartnere - Morten Kærså, Michael Friis, Klaus Menzer, Nils Henriksen og Perry Stenbäck.

"Det bliver en plade, som tager fat i stilen fra albummene fra 1980'erne. Som "Stjerne til støv" og "80'ernes boheme". Albums, hvor alle sange har deres egen karakter, så der er det akustiske, det rockede, det poppede og det jazzede. Og den er meget teksttung med temaer som liv, død, kærlighed og politik. Det bærer præg af, at jeg har levet et langt liv og fået en del erfaringer, så der er ikke så mange huller til soloer", uddyber den 61-årige sangskriver.

Sebastian debuterede i 1971 og har efterfølgende solgt mere end to millioner plader. Han har spillet over 1000 koncerter, og omkring to millioner mennesker har set hans musicals. Desuden modtog han i 2004 den danske afdeling af musikselskabernes internationale organization IFPI's Ærespris ved Danish Music Awards. 

Der forlyder endnu intet om det nye albums titel og udgivelsesdato, så fans må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA