x

Trail Of Dead klar til at indtage Danmark

Trail Of Dead klar til at indtage Danmark

Den texanske gruppe And You Will Know Us By The Trail Of Dead, også kendt som Trail Of Dead, har siden debuten i 1998 markeret sig stærkt med deres episke støjrock, som især live ofte resulterer i voldsomme koncerter, hvor det går hårdt ud over bandets instrumenter.

Trail Of Dead blev grundlagt 1994 på Hawaii og startede som en duo, men består i dag af fem medlemmer, som har base i Austin, Texas. Bandet debuterede i 1998 med det selvbetitlede album, der rummede et af gruppens kendetegn, de lange instrumentale passager og fik anmelderne til at sammenligne dem med stilskabende støjrocknavne som Fugazi og Sonic Youth.

I 2002 udgav de "Source Tags & Codes", som mange ser som deres hovedværk, ikke mindst det markante amerikanske musiksite Pitchfork, som tildelte albummet den sjældne topkarakter 10. Siden er gruppens plader blevet mere symfoniske, om end deres aktuelle, syvende album "Tao Of The Dead" går en smule mere tilbage til rødderne.

I aften står gruppen på scenen på VoxHall i Århus. GAFFA fangede gruppens bassist Autry Fulbright på landevejen for at høre lidt om, hvad vi har i vente.

Hvad kan vi forvente af aftenens koncert?

– Vore hjerter er rene, og vi er klar til at kæmpe mod de mørke kræfter. Det egentlige spørgsmål er: "Hvad kan vi forvente af Danmark?"

Hvordan har jeres turné været indtil nu?

– Den har været fuld af glæde. Ingen smerte, ingen sorg. Og det er vi både taknemmelige for og rasende over. For hvad er det gode uden den onde?

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi udholder livets verdslige prøvelser med få beklagelser, men en masse udfordringer, og begge ben på jorden.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Den Egyptiske Dødebog, Tao Te King (kinesisk visdomsbog, angiveligt skrevet 6. århundrede før vor tidsregning, red.) og "He's Just Not That Into You" (romantisk komediefilm fra 2009, red.).

Hvad hører I i turbussen?

– The Sound Of Silence. Både sangen og selve lyden af stilhed.

Hvorfor har I taget den gendannede post-hardcore-gruppe Rival Schools med som opvarmning?

– Fordi vi behøvede et fantastisk band til at inspirere os hver nat. De er vejen, sandheden, lyset.

Kan I fortælle lidt om jeres nye album, "Tao Of The Dead"?

– Det er en rejse, som bedst nydes alene eller med venner. Helst begge dele.

Der er stadig ledige billetter til aftenens koncert via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA