x

Angie blev årets rapper

Angie blev årets rapper

Billede: Nicky Vinzent, kongsholm.dk

I fredags blev Årets Rapper 2004-finalen afholdt i Amager Bio. Og i en tid, hvor debatten om mandlige danske rapperes mere eller mindre mandschauvinistiske tekster raser, må det glæde mange, at vinderen for første gang i danske rapkonkurrencers historie blev en kvinde.
I et næsten fyldt Amager Bio kunne publikum overvære Angie vinde titlen som Årets Rapper 2004, foruden en rejse til New York med 1000 dollars på lommen.

Angies er fra Aarhus, men havde valgt at stille op i Odense – for at udfordre sig selv. I første omgang sluttede hun dog "kun" på en tredjeplads, hvilket ikke rakte til en finale-deltagelse.

Da alle indledende runder var afsluttet, var det imidlertid tid for arrangørerne til at uddele Årets Rapper Wildcard’et til en rapper, som havde markeret sig særligt, selvom vedkommende ikke var gået direkte til finalen. Dette blev tildelt Angie, som havde gjort sig bemærket med sin rå og originale stil – og ved at være en pige i en testosteron-domineret branche. Ud over det var hun også den treer, der samlet set havde fået flest stemmer til samtlige indledende runder.

Og Angies optræden i Amager Bio var altså nok til at overbevise både publikum og dommerpanelet, som i øvrigt bestod af Clemens, Onkel Tom og Joe True.

Andenpladsen blev besat af den sydsjællandske rapper Rux, mens tredjepladsen gik til københavnske Cab. Ved afstemningerne var der i øvrigt enighed mellem dommere og publikum.

Til showet var der i øvrigt liveoptrædener af – foruden selvsagt finalisterne – Clemens, Joe True, Hvid Sjokolade, Ghetto Disco.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA