x

Tidligere MGP-stjerne vinder stort musiklegat

Tidligere MGP-stjerne vinder stort musiklegat

For syvende år i træk har BandBase uddelt sit legat til et af Danmarks største musiktalenter, og i år er det gået til 24-årige Morten Fillipsen, der i 2002 deltog i MGP, og i dag går under kunstnernavnet In Memoirs.

Morten Fillipsen var 15 år, da han deltog i MGP, hvor han blev nummer to, og Razz kom på førstepladsen. Efter noget tid som MGP-stjerne pressede lysten til at "lave sit eget" sig mere og mere på, og han besluttede sig derfor for at starte helt forfra med et nyt navn, nyt image og ny musik, hvilket har resulteret i projektet In Memoirs.

Morten Fillipsen er nu godt i gang med en ny og lovende karriere som kunstner og musiker, og hans musik er alternativ pop i en blanding af akustisk lyd, luftige korarrangementer og hans egen lyse vokal.

"Jeg er helt vildt glad! Det er en fantastisk god følelse og rart at vide, at man har potentiale og bliver sat pris på. Det giver ekstra mod på at gå videre. På Bandbase har jeg hen ad vejen kunnet få god feedback fra andre og vise mine ting frem. Og så er legatet jo med til at give mig mulighed for at lave det, jeg allerhelst vil. Min egen musik", siger Morten Fillipsen om modtagelsen af legatet.

Tidligere modtagere af legatet er navne som Lily Electric, Ginger Ninja og Eumig & Chinon, og i år var Asbjorn and the Strange Ears, Billow, The Kites, Hay Hay, LeKlik, Markens Mafia, Hunch Bettors, Hybschmann, Freja Loeb, 4 Guys From The Future og Forgotten Fields On Fire nomineret sammen med Morten Fillipsen.

Legatet indeholder blandt andet en check på 5000 kr., koncerter ved forskellige danske festivaler, et fotoshoot, studietid med producer Kristian Martinsen samt en legatfest, der bliver afholdt af BandBase.

Morten Fillipsens legatfest fejres i Huset i Magstræde, hvor aftenen naturligvis byder på musik fra vinderen, som giver smagsprøver i form af et, til lejligheden, sammensat akustisk sæt. Desuden vil en række andre, både upcoming og mere etablerede, danske navne som Christian Hjelm fra Figurines og sidste års legatmodtager Eumig & Chinon spille.

Festen finder sted lørdag den 23. april fra klokken 19.00.

Hør In Memoirs på BandBase.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA