x

Landets fremmeste melodimager bliver 80 år i dag

Landets fremmeste melodimager bliver 80 år i dag

”Hele Danmarks komponist” kan man vist roligt kalde dagens fødselar. Bent Fabricius- Bjerre bliver i dag 80 år og kan se tilbage på en mageløs karrierer og en særstilling i dansk musikhistorie, hvor han indskriver sig en af de absolut vigtigste komponister gennem alle tider.

Fabricius-Bjerres forfinede fornemmelse for den medrivende, uopslidelige og opløftende melodi har bevidst sig igen og igen i vidt forskellige sammenhænge. Mest kendt er nok melodier som ”Alley Cat” og ”Forelsket I København”, men også temaerne fra ”Matador” og ikke mindst ”Olsen-banden” har brændt sig ind i den folkelige bevidsthed og er blevet en fast bestanddel af den danske kulturskat.

At Fabricius-Bjerre har appelleret til så et bredt publikum, som det er tilfældet, skyldes uden tvivl også hans evne til hele tiden at forny sig og udfordre sig selv. Som et slående eksempel herpå kan fremhæves det dance-projekt, som Fabricius-Bjerre var involveret i sidste år under sit gamle branche-navn, Bent Fabric. Nummeret ”Jukebox” lavet sammen med Allan Vegenfeldt opnåede ved denne lejlighed at blive nomineret til en Danish DeeJay Award og kritikerprisen Steppeulven.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA