x

Fem nye parringer til Spot

Fem nye parringer til Spot

Når Spot Festival 2011 løber af stablen, er det med en fornyelse af konceptet InterSpot. Hvor InterSpot i 2010 præsenterede en lang række udenlandske bands fordelt på flere scener, er antallet af InterSpot kunstnere i år skåret ned til fem. Til gengæld er koncerterne dobbelt så lange.

Det foregår nemlig sådan, at hver koncert er et samarbejde mellem en international og en dansk eller nordisk kunstner. Kunstnerne er dog ikke blevet parret af Spot Festivalen, men har selv fundet sammen og ansøgt om at spille.

"Vi spredte ordet i de internationale musikkredse om, at hvis der var nogle kunstnere, der havde lyst til at spille på Spot, så var de velkomne, hvis de fandt sammen med en dansk eller nordisk kunstner", fortæller Christian Hald Buhl, der er tovholder på InterSpot.

Koncerterne varer i 40 minutter og skal indeholde 4-5 sange fra hver af de to navnes repertoirer, og der skal minimum være én kunstner fra det ene band på scenen, når det andet band spiller sine sange. 

Blandt parringerne er århusianske Kiss Kiss Kiss (billedet), der er gået sammen med østrigske Ginga, CallmeKat har teamet op med den amerikanske dj Erika Spring fra gruppen Au Revoir Simone og danske Let Me Play Your Guitar samarbejder med Talking To Turtles fra Tyskland. Desuden spiller danske Akiri sammen med kinesiske B6 og sidst men ikke mindst samarbejder færøske Orka og engelske Ben Osborne.

"Ved at blande det udenlandske og det nordiske sammen håber vi at kunne skabe et frugtbart samarbejde, der har gennemslagskraft for både den danske og den internationale del af musikbranchen og pressen", uddyber Christian Hald Buhl.

Koncerterne kan opleves to gange. Én gang på selve Spot Festivalen, der afvikles i dagene 27.-28. maj. Desuden spilles de fem koncerter i dagene 26.-27. maj på Musikcaféen i Århus og Train. 

Køb billetter til festivalen via GAFFA Live og læs mere om de musikalske samarbejder her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA