x

Underground Music Awards klar med navne

Underground Music Awards klar med navne

Sidst på måneden kan man blandt andet opleve nogle af sidste års vindere af Underground Music Awards (UMA) live, når årets udgave af selvsamme show bliver skudt i gang på Bremen i København. Desuden vil aftenen blandt andet byde på kåringen af dette års vindere, samt en optræden fra In Memoirs aka Morten Fillipsen.

Harpcore (billedet) er et af de optrædende bands denne aften. Som navnet antyder er harpen et gennemgående instrument i harpcores musik, og den blandes med elektroniske elementer. Der er således dømt eksperimenterende elektro-pop, når sidste års vinder i kategorien Best Electronica indtager scenen.

The Interbeing har for nylig skrevet kontrakt med metalselskabet Mighty Music, og udgiver deres debutalbum umiddelbart efter UMA 2011. Bandet vandt sidste år prisen i kategorien Best Metal.

M-cnatets rapmusik bevæger sig tekstmæssigt fra paranoide samfundsbetragtninger og dybe kærlighedssange til konkrete sarkastiske tekster om gadegøglere og livet i den kreative klasse. M-cnatets løb sidste år med prisen i kategorien Best Hip Hop.

Stream City vandt sidste år i prisen for Best Rock med deres progressive punkrock. I deres musik kan man ane inspiration fra Drop Kick Murphys og deres festlige tilgang til musikken. Bandet har tidligere fået anmeldt en demo af GAFFAs demo-redaktør, Hansen, der gav udgivelsen 5 stjerner og kaldte bandet for "det nye muntre ansigt af punk". Stream City er på vej med en ny udgivelse, der er på gaden til maj. 

I tråd med UMA's ånd vil koncerterne blive fremført på en alternativ måde, og denne gang er det med inspiration fra DR's program Backstage, der lader bands fra vidt forskellige genrer optræde sammen. Aftenen byder således på UMA MASH UP live på Bremen, hvor henholdsvis Harpcore/The Interbeing og Stream City/M-cnatet vil optræde sammen med numre fra deres respektive bagkatalog. 

Vinderen af BandBase Legatet 2011, In Memoirs alias Morten Fillipsen, runder aftenen af med sin alternative pop.

Man kan læse mere om arrangementet, de optrædende til UMA 2011 samt se hvem der er nomineretet her, eller følge med på facebook.

Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA