x

Gamle danske rockstjerner svigtes af DR

Gamle danske rockstjerner svigtes af DR

De store ”gamle” navne i dansk rock og popmusik, folk som f.eks Poul Krebs, Kim Larsen, Hanne Boel og Michael Falch ignoreres på Danmarks Radios P3, i hvert fald ifølge Peter A. G. Nielsen, frontmand i Gnags. ”Det er kynisk, menneskefjendsk og en svigt af vor kulturarv”, fortæller en harmdirrende A. G. Nielsen til Berlingske Tidende. Han mener simpelthen, at Danmarks Radio mangler en grundlæggende respekt for de fleste af de danske pop- og rockveteraner.

"Danmarks Radio og P3 især er med til at ensrette og bestemme den musik, de fleste danskere får at høre. Men det er ikke en musikalsk linieføring, der giver lytteren mulighed for at få en fornemmelse for kontinuitet og kulturel oprindelse," hedder det i A. G. Nielsen’s opsang. Det er samtidig Nielsens opfattelse, at den manglende airplay afspejler sig på de gamle stjerners pladesalg, som i dag er faldet drastisk sammenlignet med tidligere.

Fra Danmarks Radios side, afvises kritikken fuldstændig, af stationens musikredaktør, Eik Frederiksen: "Det er ikke nogen naturlov, at man skal spilles på P3, blot fordi man har 25 år på bagen i musikbranchen. P3 er primært ungdommens kanal, og det skal musikken afspejle. Så kan man i stedet tune ind på P4, hvis man vil høre navne som Hanne Boel eller Poul Krebs.” Eik Frederiksen mener i øvrigt, at Danmarks Radio yder en stor indsats for den ”unge danske sang”, men at det er nødvendigt at vælge til og (især) fra, i nutidens mangfoldigt myldrende musikalske verdensbillede.

Den danske pladebranche bruger årligt et trecifret millionbeløb på at reklamere for sine kunstnere – f.eks via tv, så det er indlysende, at musikken ikke længere kan trænge igennem på sine egne præmisser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA