x

Beatsteaks klar til at indtage Danmark

Beatsteaks klar til at indtage Danmark

De er stjerner i hjemlandet Tyskland og spiller de store arenaer med flere tusind mennesker. De har udsolgt Berlins Wuhlheide to gange i juni, er headlinere til årets Rock am Ring / im Park, de er blevet kåret til Tysklands bedste live-band af radiostationen Eins Live, og de har vundet i denne kategori blandt andet over mægtige Rammstein. Og nu udgiver de et album i Danmark og kommer til landet.

Punkrockerne gæster Loppen i København 6. maj, VoxHall i Aarhus 7. maj og Roskilde Festival 1. juli og udgiver albummet "Boombox" i Danmark den 26. april. Albummet er allerede udsendt i Tyskland, hvor det har toppet hitlisten. Vi har fanget Beatsteaks-bassisten Torsten Scholz og har stillet ham et par spørgsmål i forbindelse med udgivelsen og koncerterne.

Jeres sidste album "Kanonen Auf Spatzen" udkom i 2008 i Tyskland. Nu udkommer jeres nye album „Boombox" hos Warner her i Danmark. Hvad kan vi forvente?

– Vi har optaget albummet i vores øvelokale, det var meget direkte og kontant, og derfor passer titlen "Boombox" perfekt. 

Nu kommer I til Danmark for to klubkoncerter og et job på Roskilde Festival. I Tyskland spiller I kun de store haller med 7. 000 mennesker eller flere, og I har igen udsolgt Berlins Wuhlheide, som vi også kender herhjemme. Hvordan er kontrasten for jer mellem de kæmpe-shows i Tyskland og de lidt mindre shows i udlandet?

– Forskellen er faktisk ikke engang så stor. Det er lige meget, om vi spiller idrætshallen i Hamborg med 8.000 mennesker, Wuhlheide i Berlin med 17.000 eller en lille klub i Tjekkiet eller Frankrig med 500 mennesker. Hver koncert for sig er en Beatsteaks-koncert, og hver koncert skal blive enestående. Derfor er det lige meget, om koncerten er "stor" eller "lille".

Hvad udgør en Beatsteaks-koncert? 

Godt humør.

Når I er i både København og Aarhus til maj, vil I have tid til at kigge lidt rundt i byerne? Og hvis ja, hvad vil I kigge på?

– Desværre plejer der ikke at være meget tid, men jeg har givet min kæreste en København-weekend til hendes fødselsdag. Denne gave vil jeg tage i brug i år, og da hun har gået på en dansk skole i Nordtyskland, går jeg ud fra, at hun ved, hvor vi skal hen.

Læs en længere udgave af interviewet i GAFFAs artikelsektion

Billetter til koncerterne på Loppen og VoxHall kan købes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA