Nyhed

The Irrepressibles klar til dansk koncert

Kammerpopensemblet med Jamie McDermott i front spiller den 5. maj i Musikhuset Aarhus. Vi har fanget ham for at få en forsmag på, hvad vi har i vente.

De dramatiske art-rockere i The Irrepressibles spiller for første gang i Danmark, når de 5. maj kommer forbi Musikhuset i Aarhus.

Bandet, der har Jamie McDermott i spidsen som komponist, sanger og guitarist, spiller storladen og følelsesfuld artrock a la Antony and the Johnsons. Kompositionerne er store, og en særpræget og androgyn vokal er i forgrunden.

The Independent har således karakteriseret McDermotts croonende vokal som en blanding mellem Bryan Ferry og David Bowie, og forsangeren er af The Guardian blevet beskrevet som lige dele Elvis, Bryan Ferry, svaneprinsen fra Svanesøen og fedronningen Titania fra Shakespeares "En Skærsommernats Drøm".


London-orkesteret på 10 m/k udgav sidste år "Mirror Mirror", der imidlertid ikke fik megen opmærksomhed herhjemme. I hjemlandet er de imidlertid anmelderdarlings, og britiske The Guardian kaldte det første studiealbum for "flamboyant" og "teatralsk" - og fortsatte:

"The Irrepressibles har spillet ved skove, søer og endda amfiteatre og kan ses iklædt alt fra Flash Gorden udstyr til eksotisk frugt."

I hjemlandet England er orkesteret især kendt for deres smukke og spekulære koncerter, der kombinerer koreografi, musik, lys og performance. Du kan se en forsmag på det specielle musikunivers her.


The Irrepressibles kan opleves i Musikhusets Rytmisk Sal i Aarhus 5. maj klokken 20.30. Du kan købe billetter via GAFFA LIVE.

Vi har fanget Jamie McDermott for at få en forsmag på, hvad vi har i vente.

 


Hvordan er det gået i øveren?

– Vi øver faktisk kun én gang om ugen, og så håber vi på det bedste. Det er jo professionelle musikere, jeg har med i orkesteret, så de har travlt med meget andet.

Hvad kan vi forvente os af koncerterne?


– Forhåbentlig at opleve noget, I aldrig har set før. Vi kommer i hvert fald til at præsentere showet The Mirror Mirror Spectacle, som jeg har designet og koreograferet ud fra ønsket om at skabe synergi mellem lyd og billede. Det er et følelsesmæssigt råt, men samtidig smukt show, der afspejler den verden, vi lever i, og ikke kun via de mange spejle på scenen. Vi prøver i hvert fald at gå væk fra synspunktet om at underholde folk, da det mere skal ses som en fælles seance. Publikum føler enten, at det er meget underligt eller meget følelsesladet.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi krammer hinanden, for at komme hinanden nær. Starten på showet er nemlig meget isoleret og stramt koreograferet, så det er vigtigt, at vi kommer hinanden ved, inden vi går på scenen. Ellers sidder vi vel bare og pudser spejle, haha.


Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Øl, vin og en flaske vodka. Hummus er der også altid på listen. Og så noget vegetarmad, da vi har et par vegetarer i orkesteret. Så der står bestemt intet ekstravagant til os.

Hvad hører I i tourbussen?


– På det seneste har vi hørt Everything/Everything-albummet med Simon Bookish og Heartland-albummet med Owen Pallett. Ellers er det mest bare blandet country, Phil Spector og Burt Bacharach.

 

 


 

 

ANNONCE