x

Nisennenmondai til Distortion

Nisennenmondai til Distortion

Den japanske trio Nisennenmondai gæster til juni Copenhagen Jazzhouse som en del af den kommende Distortion Festival, der i dag også tilføjer Abe Vigoda med flere til programmet for arrangementerne i Kødbyen.

Nisennenmondai er blevet beskrevet af GAFFAs Simon Christensen som instrumental no wave-disko, og i en anmeldelse af deres album "Destination Tokyo" skrev han blandt andet:

"Der er nu stadig lidt wave på Destination Tokyo, mens det ustyrlige trommespil og uendelige repetitive mønstre i rå, udknaldede rytmiske orienterede guitarlyde trækker linjer til freejazz'ens improviserende ophav eller eksperimenterende kling-klang-krautrock. Souzousuru Neji er den mest eksperimenterende, larmende og mindst behagelige skæring, mens Disco har baslinjens groove og mest melodi (på en skala fra ingen melodi til næsten ingen melodi)".

Det fremhæves samtidig, at gruppen hæmmes en smule af albumformattet, og da GAFFA anmeldte dem i 2008 fik de da også fem stjerner for en koncert, der blev kaldt fremragende. Nisennenmondai kan opleves på Copenhagen Jazzhouse 1. juni til en aften, hvor der vil komme flere navne til.

To dage senere går Abe Vigoda på scenen sammen med canadiske Austra, irske Thread Pulls og danske Emma Acs til en aften, hvor der vil være koncerter på syv forskellige scener i Den Brune Kødby. Som med koncerten med Nisennenmondai kan man købe billetter til den individuelle aften, men man kan også investere i et armbånd, der giver adgang til alle koncerter i løbet af festivalens fem dage.

Distortion 2011 afvikles rundt om i København i dagene 1.-5. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA