x

MTV på dansk

MTV på dansk

I Berlingske Tidende kan man i dag læse, at MTV, der har 23 år på bagen, nedlægger MTV Nordic og etablerer en decideret dansk udgave af kanalen. Til maj relanceres MTV lokalt i København med danske studieværter og fokus på dansk musik.

Berlingske Tidende citerer i dag Brent Hansen, som er MTV’s øverste chef i Europa, for at sige, at ”dansk MTV skal tage afsæt i den danske musikkultur”. Rundt omkring i Europa er MTV for længst blevet delt op i lokale markeder, således at f.eks. briterne og tyskerne samt de sydeuropæiske lande har deres egen version af MTV. Nu er turen så kommet til Danmark.

Planerne har ifølge Brent Hansen været under opsejling i årevis, men offentliggøres nu, fordi MTV’s nuværende version af MTV i Danmark – MTV Nordic – i en længere periode har tabt markedsandele til The Voice TV. Den forholdsvis store interesse lige nu for at købe dansk musik spiller også en rolle for beslutningen om at lave en dansk udgave af MTV.

Selvom en ny national forankret udgave af MTV dukker op, så vil det stadig være muligt for de danske seere at se uddrag fra internationale koncerter, MTV’s egne prisuddelinger osv.

Tiden må vise, om initiativet om at lave en decideret dansk udgave af MTV kan få de unge mellem 18 og 25 år til at zappe væk fra DR’s ”Boogie” og The Voice TV. Ifølge professor og medieforsker Kirsten Drotner vil det det kræve større fokus på indhold og relevans fra MTV’s side, hvis de skal lokke de unge danske musikentusiaster til at vælge den nye danske udgave af MTV.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA